Γ’ Εθνική: Συνεχίζει να βάζει δύσκολα στους αντιπάλους της η Αλεξανδρούπολη! Πήρε βαθμό και στην Θέρμη κόντρα σε παίκτες Super League

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που ολοκληρώθηκε στο ..99′ εξαιτίας της πεντάλεπτης καθυστέρησης λόγω επεισοδίων στην κερκίδα των γηπεδούχων η Αλεξανδρούπολη αν και σχετικά αδιάφορη αφού δύσκολα θα σώσει την κατηγορία απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην Θέρμη με τον Θερμαικό που καιγόταν για την νίκη και έδειξε ότι δεν θα χαριστεί σε κανένα όπως έκανε προ δυο εβδομάδων και στην Χρυσούπολη.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης με αρκετες απουσίες και με πάγκο όπου αρκετοί που βρισκόταν δεν ήταν έτοιμοι να αγωνιστούν λόγω τραυματισμού, ήταν κυρίαρχη πρώτο μέρος ιδίως στο πρώτο εικοσάλεπτο χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σκοράρει. Στο 13′ ειχε μεγάλη ευκαιρία όταν σε συρτό δυνατό σουτ του Τζατζανά που ανέβηκε από τα αριστερά η μπαλα πέρασε σύριζα αουτ από το δοκάρι του Αβραμίδη που δεν θα μπορούσε να αντιδράσει. Στο 16′ απ’ ευθείας δυνατό φαουλ του Κώστα Πατσιώρα ανάγκασε τον πορτιέρε του Θερμαικού να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια, ενω στο 19′ παραλίγο να είχαμε το γκολ της χρονιάς όταν ο δραστήριος και πάλι Κώστας Πατσιώρας από το κέντρο έστειλε την μπαλα λίγα εκατοστά από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων βλέποντας τον Αβραμίδη έξω από την εστία του. Στο 20′ νέα αντεπίθεση της Αλεξανδρούπολης δεν είχε ευτυχή κατάληξη αφού ο Κώστας Πατσιώρας αντί να σουτάρει από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής πάσαρε πλάγια στον Παπάζογλου που ήταν σε θέση οφ σαιτ.

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν κάπως το ματς και απείλησαν για πρώτη φορά στο 35′ όταν ο Κασκαντάμης έπεσε καταπληκτικά στην γωνία του έδιωξε εντυπωσιακά την καρφωτή κεφαλιά του Σάκη Παπάζογλου που ήταν πηγή κινδύνου σε όλο το ματς για τους Εβρίτες. Στο 40′ ο Μουρατίδης είχε ένα καλό σουτ εκτός περιόχής που μπλοκάρε ο Αβραμίδης με τις δυο ομάδες να πάνε στα αποδυτηρια με το 0-0 και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για ένα πέναλτι στον Δραμινό ρεφερι Χορόζογλου που έδειξε συνέχεια στο παιχνίδι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Εβρίτες όταν σε αντεπίθεση στο 47′ καταπληκτική μπαλιά του Κώστα Πατσιώρα βρήκε τον Κυριζάκη στο ύψος της μεγάλης περιοχής που με συρτό δυνατό σουτ έκανε το 0-1 παγώνοντας τους γηπεδούχους που με τα μέχρι τότε αποτελέσματα ήταν στην ζώνη του υποβιβασμού.

Ωστόσο στο 52′ μετά από λαθος της άμυνας ο κορυφαίος του γηπεδου Λαλκοβιτς βρήκε την μπαλα στρωμένη μπροστά του και ανενόχλητος από την μικρή περιοχή έκανε το 1-1. Το επόμενο πεντάλεπτο ο Θερμαικός πίεσε για το δευτερο γκολ και στο 57′ είχε δοκάρι μετά την απόκρουση του Κασκάνταμη σε σουτ του Λαλκοβιτς που πιθανώς να ήταν σε θέση οφσαιτ, ενώ από το κόρνερ του 29χρονου Σλοβακου εξτρεμ με πλούσιο βιογραφικό σε Τσελσι, Πόρτσμουθ, Γουολσολ, Μπαρνσλει, Γκιμαράες, Ντε Χααγκ, η κεφαλιά του έμπειρου Δεινόπαπα ανάγκσε σε νέα απόκρουση τον Κασκαντάμη.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο πλέον του αγώνα, χωρίς να απειλήσουν ιδιαίτερα του Εβρίτες μέχρι και το τρίλεπτο 87-90′ όπου ο Θερμαικός έχασε τουλάχιστον τέσσερις φοβερές ευκαιρίες. Αρχικά όταν σε σέντρα του Λαλκοβιτς οι Δεινόπαπας και Παπάζογλου μόνοι τους δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Κασκαντάμη στελνοντας αφύλακτοι πιθανώς ο πρώτος την μπάλα αουτ, στο 88′ σε νέα ενέργεια του Λάλκοβιτς που σήκωσε την μπαλα στον Δεινόπαππα που έστειλε την μπαλα με κεφαλιά αουτ. Στο 89′ νέα δυνατή κεφαλιά του Σάκη Παπαζολου ανάγκασε σε νέα εκτίναξη τον καταπληκτικό Κασκαντάμη, με τον πρωην φορ του Αρη, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, ΟΦΗ και Ξάνθης να χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία στο 90′ στέλνοντας με κεφαλιά μετά από φάουλ την μπάλα αουτ.

Ο διαιτητής σφύριξε στο 99′ την λήξη του αγώνα λόγω των επεισοδίων στο 65′ του β’ μερους για πέντε λεπτά με την ισοπαλία να βάζει προβληματισμούς στους γηπεδούχους που για όγδοο ματς δεν πήραν την νίκη στην έδρα τους έχοντας 5 ισοπαλίες και 3 ήττες φτάνοντας τους 19 βαθμούς και βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη ισόβαθμοι με Ορφέα Ξάνθης και Χρυσούπολη και την επόμενη εβδομάδα δινει ένα πρόωρο τελικό στην Καβάλα με τον Βύρωνα. Στον Θερμαικο εκτός των έμπειρων και με πολλές παραστασεις και στο εξωτερικό Λαλκοβιτς και Παπάζογλου αγωνίζεται και ο πρωην μεσος της Ξάνθης, Ηρακλή, Αρη και ΟΦΗ Μανώλης Παπαστεριανός, ο πρωην μπακ Αρη, ΑΕΚ και Έβρου Σουφλίου Νίκος Κουρέλας, ο πρωην μεσοεπιθετικός Πανσεραικού, Πανθρακικού και Αβατου Νίκος Παπαδόπουλος και ο Κομοτηναίος μπακ Τίτο Στοίνοβιτς.

Από την αλλη η Αλεξανδρούπολη πήρε δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία εκτος έδρας μετά τις έξι σερί ήττες που έιχε, έφτασε τους 7 βαθμούς και την επόμενη εβδομάδα υποδέχεται τον πρωτοπόρο και αήττητο Καμπανιακό με στόχο να του σπάσει το άηητητο όπως είχε κανει και πέρυσι με τον πρωταθλητή και αήττητο Αγροτικό Αστερα, αρκετοί παίκτες του οπολιου μετακόμισαν στην Χαλάστρα.

Η διαιτησία των Δραμινών Χορόζογλου, Παστιάδη και Παυλίδη ήταν καλή στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο μέρος επηρεάστηκε αρκετά από τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων σφυρίζοντας πολλά φάουλ και δίνοντας στημένες μπάλες στον Θερμαικό συν ότι κράτησε αρκετες καθυστερήσεις και την λήξη στο ..99′!

ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ (Καζανας): Αβραμίδης, Μπαρδας (61′ Τσιοτσιος), Κουρέλας, Μουντζούρης, Παπαστεριανός, Σαλιάρης, Λαλκοβιτς, Αναστασιάδης (68′ Βαβλιάνης), Σ. Παπάζογλου, Παπαδόπουλος (61′ Αθανασιάδης), Δεινόπαπας 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (Ζαπαρτίδης-Καρατλίδης): Κασκαντάμης, Δορουγιδένης, Τζατζανάς, Τσιεγγελίδης, Παπαγεωργίου, Μουρατίδης, Δ. Παπάζογλου (64′ Ντεμπροβα), Κυριζάκης (90’Μαλτεζος), Κ.Πατσιώρας, Ράλλης (77′ Τοπάλι), Αγγ. Πατσιώρας (77′ Τσιτσεκίδης)