Συνελήφθη για οφειλές ο Εβρίτης επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ Γιώργος Μπατατούδης

Μετά από ένταλμα σύλληψης των δικαστικών αρχών της Θεσσαλονίκης συνελήφθη το μεσημέρι ο Γιώργος Μπατατούδης.

Η σύλληψη του 77χρονου επιχειρηματία έγινε για ακάλυπτες επιταγές, φορολογικές παραβάσεις και μη καταβολή χρεών στο δημόσιο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Εβρίτης επιχειρηματίας (με καταγωγή από τα Ρίζια Ορεστιάδας) Γιώργος Μπατατούδης έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, καθώς από το 2019 εκκρεμούσαν σε βάρος του συγχωνευτικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για φυλάκιση 11 χρόνων και ενός μήνα.

Η ενημέρωση της αστυνομίας:

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία για τη σύλληψη του Μπατατούδη, αναφέρονται τα εξής: «Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (10-2-2023) στην Καλλιθέα στο πλαίσιο διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 77χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, με συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα (11) ετών και ενός (1) μηνός, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, της φορολογικής νομοθεσίας και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, ο 77χρονος στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, προέβαινε σε απάτες κατ’ εξακολούθηση, εξέδιδε ακάλυπτες επιταγές και δεν απέδιδε έγκαιρα τους αναλογούντες φόρους και τις εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές προς το ελληνικό δημόσιο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Τι λέει η πλευρά Μπατατούδη:

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του κ. Μπατατούδη, Αρίστιππος Μαστρογιάννης, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, δήλωσε τα εξής: «Προς αποκατάσταση της αλήθειας, δηλώνουμε και διευκρινίζουμε ότι ο Γεώργιος Μπατατούδης, συνελήφθη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας για την εκ παραδρομής καθυστέρηση καταβολής των τριών τελευταίων μηνιαίων δόσεων σχετικής απόφασης δοσοποίησης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών. Οι οφειλόμενες δόσεις έχουν ήδη εξοφληθεί και με απόφαση του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο εντολέας μου, Γεώργιος Μπατατούδης, αφέθηκε ελεύθερος αργά το μεσημέρι. Λοιπές διαφορετικές ανακοινώσεις και ειδήσεις διαδυκτιακών δημοσιευμάτων αναφορικά με την λόγο κράτησής του από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής είναι παντελώς ψευδείς και περιέχουν συκοφαντικές και δυσφημιστικές αναφορές προς το πρόσωπό του. Γίνεται σύσταση να απαλειφθούν τα σχετικά δημοσιεύματα από κάθε ιστοσελίδα, στην οποία έχουν αναρτηθεί ή αναπαραχθεί».