Αποθεώνει την Σαμοθράκη το CNN

Ένα εγκωμιαστικό αφιέρωμα για το νησί της Σαμοθράκης έκανε το CNN χαρακτηρίζοντας το ως μια κρυφή όαση πράσινου και προτείνει το νησί στους αναγνώστες του.

«Ποιος χρειάζεται πολυτέλεια όταν υπάρχει ένα ρυάκι που ακούγεται σαν «συμφωνία» έξω από το παράθυρό σας;» αναφέρει το άρθρο για το νησί του Θρακικού πελάγους. Ακόμη, τονίζει πως «Οι απόκρημνοι βράχοι δίνουν τη θέση τους σε πλαγιές με πλατάνια, βελανιδιές και κέδρου. Στο έδαφος του νησιού, από τα καθαρά νερά τριών ποταμών, ευδοκιμούν σπάνια και ενδημικά φυτά, ενώ τα ελαιόδεντρα και οι ηλιακοί συλλέκτες εκτείνονται κατά μήκος της νότιας ακτογραμμής».

Επισημαίνεται πως στο παρελθόν η Σαμοθράκη ήταν γνωστή στην αρχαιότητα για το θρησκευτικό της ιερό, ενώ σήμερα αποτελεί πόλο έλξης για τους οικοτουρίστες. Το αφιέρωμα του CNN προσπαθεί να κάνει τους αναγνώστες του να καταλάβουν τι μπορούν να «ζήσουν» στη Σαμοθράκη υπογραμμίζοντας ότι «Έχει καταπράσινα δάση, ποτάμια, ρυάκια, καταρράκτες και ο κόσμος έρχεται εδώ για να κάνει πεζοπορία στο βουνό και να κολυμπήσει στη θάλασσα. Είναι ένα παρθένο νησί».

Το άρθρο συμβουλεύει όσους πάνε στο νησί να πάρουν μαζί τους ορειβατικά παπούτσια, να είναι έτοιμοι για πολύ περπάτημα αλλά και να είναι έτοιμοι να γίνουν ένα με την φύση.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο του CNN εδώ: cnn.com