Γ’ Εθνική: Βήμα παραμονής για το Άβατο στο ξανθιώτικο ντέρμπι με τον Ορφέα στον βαρύ αγωνιστικό χώρο της Φελώνης

Σημαντικό βήμα παραμονής στη Γ’ Εθνική έκανε ο Άρης Αβάτου το απόγευμα της Κυριακής καθώς επικράτησε στο ξανθιώτικο ντέρμπι του Ορφέα με 1-0 χάρη στο τέρμα του Αναγνωστόπουλου 15 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα, στο 75ο λεπτό σε υποδειγματική αντεπίθεση του Άρη Αβάτου, ο διαιτητής άφησε το πλεονέκτημα, ο Αναγνωστόπουλος ξεχύθηκε από αριστερά, δέχθηκε την πάσα από τον Κοντογιαννίδη, προσπάθησε να βγάλει την σέντρα, κόπηκε η μπάλα από τον Κριεζή αλλά η μπάλα κατέληξε ξανά στον ίδιο που με διαγώνιο σουτ βρήκε δίχτυα και άνοιξε το σκορ. Με το τέρμα αυτό μάλιστα, μάλλον αποκαταστάθηκε η δικαιοσύνη αφού ως εκείνο το σημείο αν μια ομάδα δικαιούνταν το γκολ, ήταν το Άβατο.

Νωρίτερα οι παίκτες του Άρη Αβάτου είχαν τουλάχιστον τρεις σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, αλλά ο Γεωργούσης είπε σε όλες «όχι». Στην τελευταία από αυτές, στο 65′ ο Παπαδέλης από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ του Ορφέα, αλλά ο τελευταίος προσπαθώντας να σώσει την ομάδα του τραυματίστηκε πάνω στο λασπωμένο τερέν και χρειάστηκε σχεδόν πέντε λεπτά αργότερα να αντικατασταθεί από τον Γεωργιάδη, αφού παρά την υπερπροσπάθεια δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Η απουσία του φάνηκε λίγο μετά, στην φάση του γκολ.

Με τη νίκη αυτή ο Άρης Αβάτου έφτασε τους 19 βαθμούς και προσπερνώντας τον Θερμαϊκό Θέρμης, ανέβηκε στην 8η θέση της βαθμολογίας και ξέφυγε 4 πόντους από την γραμμή του υποβιβασμού, δηλαδή από τον Ορφέα Ξάνθης που μαζί με τον Βύρωνα Καβάλας βρίσκονται οριακά κάτω από αυτήν. Την επόμενη αγωνιστική οι δυο ομάδες της Ξάνθης παίζουν δύσκολα παιχνίδια με ομάδες της Δράμας, ο μεν Ορφέας υποδεχόμενος την Δόξα και ο δε Άρης Αβάτου κόντρα στον Πανδραμαϊκό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ξανθιώτικο ντέρμπι ο Άρης Αβάτου προς έκπληξη αρκετών εμφανίστηκε με λευκές εμφανίσεις με κόκκινη ρίγα και κόκκινο σορτσάκι ενώ ο Ορφέας φόρεσε τις μπορντό εμφανίσεις του με κίτρινα σορτσάκια. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Καπρέτσος και βοηθούς τους Χατζηβασιλείου και Λαζαρίδη, όλοι από την ΕΠΣ Μακεδονίας. O αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς από τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών δυσκολεύοντας αρκετά τις προσπάθειες όλων των ποδοσφαιριστών.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Μπεδρελής): Τσατάι, Χασάνογλου, Ψεμματάς, Τενεκές, Λεωντσάκος, Βασιλάκης, Παναγιωτίδης (46′ Παπαδέλης, 80′ Γκαρνέτας), Κοτόπουλος (80′ Ισπυρλίδης), Τσάπαρης, Αναγνωστόπουλος (90′ Καραμανίδης), Κοντογιαννίδης.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Γεωργούσης (68′ Γεωργιάδης), Τζαμπάζ Χακή, Κατρνίτσας, Παπαστεφάνου, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Κριεζής, Αμανατίδης, Πασχαλάκης, Κουκουρίγκος (83′ Μπογιατζίδης), Μελισσόπουλος.