Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο – Πέθανε ο Πελέ

Ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών, ο Βασιλιάς του ποδοσφαίρου, δεν βρίσκεται πια κοντά μας. Ο θρυλικός Πελέ άφησε την τελευταία πνοή νικημένος από τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, όπως ανακοίνωσε η κόρη του το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου 2022.

“Όλα όσα είμαστε είναι χάρη σ’ εσένα. Σε αγαπάμε χωρίς όρια, αναπαύσου εν ειρήνη” ανέφερε στο σύντομο μήνυμά της.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Βραζιλιάνος εισήχθη στο νοσοκομείο Albert-Einstein του Σάο Πάουλο, όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση όγκου από το παχύ έντερο.

Για λίγες ημέρες παρέμεινε σε μονάδα εντατικής θεραπείας, προκειμένου να μπορέσει ο οργανισμός του να ανταπεξέλθει από το σοβαρό χειρουργείο. Στις 13 του μήνα βγήκε από την εντατική, ενώ στις 30 πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του, όπου συνέχισε εκεί τις χημειοθεραπείες.

Τον Νοέμβριο του 2022 έγινε εκ νέου εισαγωγή στο νοσοκομείο καθώς η χημειοθεραπεία στην οποία υποβαλλόταν δεν είχε αποτελέσματα. Στις 3 Δεκεμβρίου έγινε γνωστό ότι μπήκε σε αποκλειστική καταπραϋντική θεραπεία και την Πέμπτη (29/12) έφυγε από τη ζωή.

Ο μεγάλος Εντσον Αράντσες Ντο Νασιμέντο όχι απλά είχε κάνει το πέρασμά του από την πόλη της Θράκης για να εγκαινιάσει στις 12 Μαΐου του 2005 το γήπεδο των Πηγαδίων, τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις και το Σαλέ, αλλά είχε γίνει και μέλος της τότε Skoda Ξάνθη και απέκτησε και σχετική κάρτα, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της ομάδας που φέρει το όνομα του.