ΕΠΣ Έβρου: Ντύθηκε Εμπαπέ ο Λαζίδης στο εντυπωσιακό 5-3 με ανατροπή του Σουφλίου επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Στο Δημοτικό Στάδιο Σουφλίου «Δημήτρης Μπακιρτζής» έγινε ένα καταπληκτικό παιχνίδι στο πλαίσιο της 9ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου μεταξύ του Έβρου Σουφλίου και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Μια μεγάλη όσο και εμφατική νίκη με ανατροπή πέτυχαν οι ποδοσφαιριστές του Αλέκου Μύρου οι οποίοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 είχαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Λαζίδη να πετυχαίνει καρέ τερμάτων γύρισαν το παιχνίδι σε 4-2 όπου και τελικά το κέρδισαν με 5-3.

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη για τον Έβρο Σουφλίου που δείχνει να ανεβαίνει μετά την εκτός έδρας στις Καστανιές την προηγούμενη αγωνιστική.

Πρώτη φάση στο παιχνίδι μόλις στο 1ο λεπτό από τους γηπεδούχους όταν το ανάποδο ψαλιδάκι που έπιασε ο Λαζίδης πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Ευαγγελίδη.

Στο 12ο λεπτό ο Παπαδάκης έπιασε ένα ωραίο πλασέ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σεϊτανίδη κάνοντας το 0-1. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και στο 19′ είχαν κόρνερ την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο Μπάμνιος και μετά την απ’ ευθείας εκτέλεση η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Στο 22ο λεπτό ο Μπουρντίν ανατράπηκε από τον Φουτσιτζή και κέρδισε πέναλτι για τον Εθνικό, την εκτέλεση ανέλαβε ο Κυριζάκης ο οποίος ευστόχησε κάνοντας το 0-2 στο 24ο λεπτό.

Στο 37′ μετά από ωραία πάσα που δέχτηκε ο Λαζίδης ξέφυγε ανάμεσα από δύο ποδοσφαιριστές βρέθηκε απέναντι στον Ευαγγελίδη τον οποίο πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι κάνοντας το 1-2 για τον Έβρο και να μειώνει το σκορ. Στο 42ο λεπτό ο Παπαδάκης έκανε μια σέντρα σουτ από τα πλάγια αλλά ο Σεϊτανίδης που ήταν σε ετοιμότητα έδιωξε εκπληκτικά τη μπάλα με τη γροθιά η οποία πέρασε κόρνερ. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Εθνικό να προηγείται με 2-1.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους να βγαίνουν στο γήπεδο με περίσσιο πάθος θέλοντας να κερδίσουν το παιχνίδι. Αυτό μετουσιώθηκε σε γκολ όταν στο 60ο λεπτό ο Τοπούζης αν και πεσμένος έδωσε ωραία ασίστ στον Λαζίδη με τον τελευταίο να πιάνει την προβολή και να κάνει το 2-2. Δύο λεπτά αργότερα ακυρώθηκε τέρμα του Παρασχίδη. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν ώσπου στο 70′ κέρδισαν πέναλτι, την εκτέλεση ανέλαβε ο πολύ δραστήριος Πούλιος όπου με ωραία εκτέλεση έστειλε τη μπάλα κάτω δεξιά με τον Ευαγγελίδη να μη μπορεί να την αποκρούσει και να κάνει το 3-2. Πριν κοπάσουν τα πανηγύρια από το 3ο γκολ ήρθε ο Λαζίδης να εκμεταλλευθεί το λάθος διώξιμο της μπάλας από την άμυνα και με ψηλοκρεμαστό σουτ να κρεμάει τον ανήμπορο να αντιδράσει Ευαγγελίδη ανεβάζοντας το δείκτη στο 4-2 κάνοντας χατ τρικ. Οι παίκτες του Μύρου έκαναν την ολική ανατροπή στο παιχνίδι και πανηγυρίζανε ξέφρενα, το ίδιο και οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Στο 77ο λεπτό ο Εθνικός μείωσε σε 4-3 μετά από ένα αυτογκόλ που ήρθε μετά από μια εκτέλεση κόρνερ και αναστάτωση στην άμυνα του Σουφλίου δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Στο 79′ ο Εθνικός έμεινε με 10 παίκτες όταν ο Σαραντάκης αντίκρυσε την 2η κίτρινη-κόκκινη από τον διαιτητή Μπαλάκα. Οι ποδοσφαιριστές του Σουφλίου δεν τα παράτησαν καθώς κατάφεραν να πετύχουν και 5ο τέρμα στο 85′ με τον Λαζίδη να πετυχαίνει καρέ, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα.

Οι γηπεδούχοι έκαναν την ολική ανατροπή και με το σκορ να μένει στο 5-3 ως το τέλος της αναμέτρησης, πανηγύριζαν ασταμάτητοι.

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (Μύρος Αλέκος): Σεϊτανίδης, Μπάμνιος (c), Πούλιος, Φουτσιτζής, Ηλ. Κουτσούλας, Παπαναστασίου, Πιστιάλκας (46′ Παρασχίδης), Κουρούδης, Τοπούζης, Θ. Κουτσούλας, Λαζίδης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Βουρδόγλου Κώστας): Ευαγγελίδης, Ψυλλίδης, Βρίζας (Μπιζιάνης), Φρατζανάς, Τερζής, Σαραντάκης, Παπαδάκης (55′ λ.τ. Πετάλης), Παρονιάν, Μπουρντίν, Λημνιός (80′ Μκρτσιάν), Κυριζάκης.