Μουντιάλ 2022: Οι προβλέψεις των Θρακιωτών για τον μεγάλο τελικό Αργεντινής – Γαλλίας

Η ώρα για τη μητέρα των μαχών έφτασε. Στις 17:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος διεξάγεται στο Κατάρ ο μεγάλος τελικό του πιο πολυσηζητημένου Μουντιάλ της ιστορίας ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Γαλλία.

Φαβορί σε τελικούς λένε ότι δεν υπάρχει και αυτο καταρχήν διαφαίνεται από τους παίκτες στο ThrakiSportS World Cup Predictor. Στην πλειοψηφία τους βλέπουν ότι η κούπα θα κριθεί στα πέναλτι, ενώ οριακά οι περισσότεροι βλέπουν Αργεντινή αντί για Γαλλία.

Οι μπλε εξαιτίας μιας ίωσης είχαν αμφίβολους τους δύο κεντρικούς τους αμυντικούς Ραφαέλ Βαράν και Ιμπραχίμα Κονατέ, που απουσίασαν από τις τελευταίες προπονήσεις. Η ιατρική ομάδα δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την ίωση, αλλά όπως είχε γίνει γνωστό οι παίκτες που έχουν προσβληθεί παραμένουν απομονωμένοι. Υπενθυμίζεται ότι από ίωση είχαν ταλαιπωρηθεί και οι Ραμπιό, Ουπαμεκάνο και Κομάν, με τους τρεις παίκτες να μην δίνουν το «παρών» στον ημιτελικό απέναντι στο Μαρόκο. Ωστόσο οι Βαράν, Κονατέ και Κομάν, οι οποίοι  δεν έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα της Παρασκευής (16/12), έδωσαν κανονικά το «παρών» στην προπόνηση του Σαββάτου (ήταν ανοιχτή για ένα 15λεπτο στους δημοσιογράφους), ένα 24ωρο πριν τον αγώνα που θα αναδείξει την κορυφαία εθνική ομάδα του πλανήτη. Ο μέσος των «τρικολόρ», Ορελιέν Τσουαμενί και ο αριστερός φουλ μπακ, Τεό Ερναντέζ, οι οποίοι επίσης δεν γυμνάστηκαν την Παρασκευή λόγω χτυπημάτων στο ισχίο και στο γόνατο αντίστοιχα, βρέθηκαν επίσης στον αγωνιστικό χώρο με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους. Συνεπώς πλέον η Γαλλία εμφανίζεται πάνοπλη για την αναμέτρηση της τετραετίας.

Σε αντίθεση με τη Γαλλία που θα επιχειρήσει να γίνει μόλις η τρίτη ομάδα που επιτυγχάνει back to back κατάκτηση μετά την Ιταλία στις διοργανώσεις του 1934 και του 1938 και την Βραζιλία του 1958 και του 1962, στο στρατόπεδο της Αργεντινής όλο το προηγούμενο διάστημα δεν παρατηρηθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα. Μια ανησυχια που υπήρξε για τον Μέσι αποδείχθηκε λανθάνων συναγερμός. Από το 1986 έχει η αλμπισελέστε να ανέβει στον θρόνο και μετά από δύο χαμένους τελικούς το 1990 και το 2014, οι Αργεντινοι ελπίζουν να προσθέσουν το τρίτο τους αστέρι, όπως και οι Γάλλοι που όμως έχουν να επιδείξουν αμφότερους τους δικούς τους τίτλους την τελευταία 25ετία. Παράλληλα, ενδιαφέρον έχει και η κόντρα των δυο συμπαικτών στην Παρι Σεν Ζερμέν Λιονέλ Μέσι και ΚιλιανΕμπαπέ

Στην παγκόσμια κοινότητα του Superbru φαβορί φέρεται να είναι η Αργεντινή. Το 48% ποντάρει στην επικράτησή της είτε στην κανονική διάρκεια είτε στην παράταση. Ενα 37% βλέπει ότι το τρόπαιο θα καταλήξει στην Γαλλία, είτε στην κανονική διάρκεια είτε στην παράταση. Μόνο το 15% βλέπει ότι ο πρωταθλητής κόσμου θα αναδειχθεί στην διαδικασία των πέναλτι.

Ωστόσο τα πέναλτι είναι η πρώτη επιλογή για τους παίκτες στο ThrakiSportS World Cup Predictor. Το 38% ποντάρει στην ισοπαλία. Το 34% βλέπει νίκη της Αργεντινής και το 28% ποντάρει στη νίκη της Γαλλίας. Πιο δημοφιλές σκορ μεταξύ των παικτών του ThrakiSportS Predictor είναι το 1-1 και ακολουθούν τα 1-2 και 3-2.