Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Ο Ζακ-Ολιβιέ Παβιό και ο Άντριαν Λουσέρο στο ThrakiSportS για τη μάχη του μεγάλου τελικού του Μουντιάλ 2022 ανάμεσα σε Αργεντινή και Γαλλία

Ο τελικός του Μουντιάλ 2022 είναι γεγονός. Η μεγάλη ώρα για την ανάδειξη του νικητή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που πραγματοποιείται στο Κατάρ και θα προβληθεί στις 17:00 ώρα Ελλάδος έφτασε.

Ήρθε η ώρα του θρύλου Λιονέλ Μέσι στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του με την «αλμπισελέστε» ή έχει… αντίρρηση ο σούπερ σταρ Κίλιαν Εμπαπέ;

Το ΤhrakiSportS επικοινώνησε με δύο πολύ αγαπητούς αθλητές από τη θητεία τους στη Θράκη, τον Γάλλο Zακ-Ολιβιέ Παβιό που έπαιξε για λογιαριασμό του ΑΟΞ και τον Αργεντινό Άντριαν Λουσέρο που αγωνίστηκε και στον Πανθρακικό αλλά και τον ΑΟΞ, για να εκφέρουν την άποψή τους για τον σπουδαίο τελικό.

Ο Ζακ-Ολιβιέ Παβιό τίμησε με την παρουσία του την ομάδα της Ξάνθης από το 2003 έως το 2007 με 67 συμμετοχές και 5 γκολ, ενώ πλέον έχει κρεμάσει τα παπούτσια του, έχοντας ξεκινήσει καριέρα την προπονητική.

Ο Άντριαν Λουσέρο αγωνίζεται για την Ένωσις Νέων Παραλιμνίου στην Κύπρο και έπαιξε για λογαριασμό του Πανθρακικού τη σεζόν 2012-13 πετυχαίνοντας 35 συμμετοχές με 6 γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος. Στη συνέχεια φόρεσε και τη φανέλα της Ξάνθης την τετραετία 2014-2018, καταγράφοντας 126 συμμετοχές και 9 γκολ.

Όταν ρωτήθηκε για το ποιος θα κατακτήσει το Μουντιάλ ο Άντριαν Λουσέρο, απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη: «Πιστεύω ότι θα το κατακτήσει η Αργεντινή». Ωστόσο, επισήμανε τις δυσκολίες της αναμέτρησης για την χώρα του, λέγοντας: «Οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα δούμε έναν κορυφαίο τελικό. Είναι πολύ δύσκολο για την Αργεντινή, γιατί η Γαλλία είναι καλύτερη ως ομάδα και πιο ποιοτική. Η Αργεντινή είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ και ξέρει να υποστηρίζει τον Μέσι ώστε να κερδίσει αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο»

Προέβλεψε επίσης το τελικό σκορ του αγώνα αλλά και τους σκόρερ: «Πιστεύω θα κερδίσει 2-1 η Αργεντινή και φυσικά θέλω να σκοράρει ο Μέσι. Θεωρώ ωστόσο ότι μπορεί να βρει δίχτυα και ο Μακάλιστερ. Πιστεύω, ότι αν το πρώτο ημίχρονο τελειώσει χωρίς τέρματα (0-0), τότε το παιχνίδι θα οδηγηθεί στην παράταση»

Όταν του ζητήθηκε να εκφέρει μια άποψη σχετικά με τη πορεία και το ποδόσφαιρο που έπαιξε η Αργεντινή σε όλο το τουρνουά, απάντησε: «Μπορεί οι Ευρωπαίοι φίλοι, να μην είναι συνηθισμένοι και να μας συγκρίνουν συχνά με τη Βραζιλία που παίζει συνήθως πιο επιθετικά, αλλά και η Αργεντινή έχει διάφορους τρόπους παιχνιδιού. Έχει την ικανότητα να παίξει πιο επιθετικά για να σπάσει μια αντίπαλη άμυνα, αλλά έχει και τη δυνατότητα να παίξει απλά για την κατάκτηση της νίκης. Θεωρώ ότι η νίκη με το Μεξικό, ήταν το πιο καθοριστικό σημείο του τουρνουά για την Αργεντινή, μετά από αυτό άλλαξε η ψυχολογία και η θέληση όλης της ομάδας ήταν μεγάλη για την κατάκτηση και αυτό φάνηκε στο γήπεδο.

Σε ερώτηση για το ποιον παίκτη ξεχώρισε για την απόδοσή του και το ποια ομάδα των εντυπωσίασε με το τρόπο παιχνιδιού ή την πορεία της, είπε: «Σαν MVP θα πω τον Μέσι, γιατί είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, και νομίζω δε περίμεναν πολλοί να έχει μια τόσο εντυπωσιακή εμφάνιση σε αυτή την ηλικία, φέτος. Θα μπορούσα να πω και τον Μοντριτς για τον ίδιο λόγο ή τον Εμπαπέ γιατί ήταν εξίσου καθοριστικός για τη Γαλλία, αλλά μεταξύ των τριών θεωρώ ότι υπερισχύει ο Μέσι. Όσον αφορά την ομάδα, νομίζω οφείλω να πω το Μαρόκο, γιατί ήταν μεγάλη έκπληξη η πορεία της, γιατί ενώ έχουν καλούς παίκτες που παίζουν στα τοπ Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ο τρόπος παιχνιδιού, το πάθος, η θέληση και το ότι δε τα παρατούν ποτέ, μου θυμίζει κάπως το λατινοαμερικάνο ποδόσφαιρο».

Από την μεριά του ο Ζακ-Ολιβιέ Παβιό δεν έκρυψε την λαχτάρα και την πίστη του να το σηκώσει ξανά η χώρα του, λέγοντας: «Πιστεύω και θέλω η Γαλλία, θεωρώ ότι είναι καλύτερη ομάδα ως τώρα και θα καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο άλλη μια φορά, έστω και με κάποια δυσκολία, γιατί έχει να αντιμετωπίσει μια πολύ καλή ομάδα και τον Μέσι σαν αντίπαλο».

Ωστόσο για το πως θα κριθεί ο αγώνας, απάντησε ως πιο πιθανό σενάριο την λευκή ισοπαλία και την παράταση: «Θεωρώ ότι το πιο πιθανό σκορ είναι το 0-0 και ο τελικός να κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι. Το πιστεύω αυτό, γιατί και οι δύο προπονητές θα παρατάξουν τις ομάδες τους κλειστά – αμυντικά, και θα προσπαθήσουν να διαφυλάξουν πρώτα την εστία τους και δεδομένου ότι και οι δύο ομάδες ήταν αρκετά καλές αμυντικά, θεωρώ σαν πολύ πιθανή εκδοχή τα πέναλτι».

Όταν του ζητήθηκε να εκφέρει μια άποψη σχετικά με τη πορεία και το ποδόσφαιρο που έπαιξε η Αργεντινή σε όλο το τουρνουά, απάντησε: «Θεωρώ ό,τι η πορεία της Γαλλίας είναι αξιοσημείωτη, γιατί πρέπει να συνυπολογίσουμε και το γεγονός πως λίγο πριν το ξεκίνημα του τουρνουά, έχασε 6 ή 7 πολύ σημαντικούς για αυτή παίκτες. Ως αποτέλεσμα, ο προπονητής αναγκάστηκε τελευταία στιγμή να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας για να προσαρμοστεί στις συνθήκες κι έπαιξε πιο κλειστά απ’ ότι συνήθως, πιο αμυντικά, κυνηγώντας ουσιαστικά τη νίκη κι όχι να προσφέρει απλά θέαμα».

Σε ερώτηση για το ποιον παίκτη ξεχώρισε για την απόδοσή του και το ποια ομάδα των εντυπωσίασε με το τρόπο παιχνιδιού ή την πορεία της, είπε: «Σαν παίκτη που ξεχώρισε κι έκανε τη διαφορά, δε μπορώ να αναφέρω άλλον από τον Εμπαπέ, ήταν ξεκάθαρα ο παίκτης που έκανε τη διαφορά και οδήγησε τη Γαλλία ως εδώ. Από την άλλη, σαν ομάδα – έκπληξη νομίζω ότι είμαι αναγκασμένος να αναφέρω το Μαρόκο, γιατί παρά το γεγονός πως οι παίκτες προέρχονται από πολλές διαφορετικές ομάδες συλλογικά, κατάφεραν να δέσουν πολύ σύντομα και το ποδόσφαιρο που έπαιξαν ήταν πολύ καλό τακτικά, με αποτέλεσμα να κάνουν αυτή την εντυπωσιακή πορεία».