Κύπελλο Ελλάδος: Αγκαλιά με τα προημιτελικά ο Πανσερραϊκός των πολλών Θρακιωτών με τριάρα επί του Απόλλωνα Πόντου

Τη νίκη με 3-0 πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός επί του Απόλλωνα Πόντου στο πλαίσιο του πρώτου επαναληπτικού της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το ματς είχε με το… καλημέρα καλό ρυθμό κι η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς. Μόλις στο 11′ ο κορυφαίος ξένος του περσινού πρωταθλήματος, Χικάμ Κανίς, με ωραία κίνηση στην αντίπαλη περιοχή βρέθηκε απέναντι από τον Πίτκα και σημείωσε το 1-0.

Ο Πανσερραϊκός έφτασε στο 3-0 με… μαγεία από τους Κατσαντώνη και Σοφιανό. Στο 51′ και στο 79′ αμφότεροι έστειλαν τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και διαμόρφωσαν το τελικό 3-0, με την ομάδα των Σερρών να έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «8» ενόψει της ρεβάνς.

Ο άλλοτε αρχηγός του ΑΟΞ Τέλης Καρασαλίδης και ο Κομοτηναίος Θανάσης Γιανναράκης ήταν στο κέντρο της άμυνας για τους Σερραίους, ενώ φανέλα βασικού πήραν και οι Πεταυράκης και Θυμιάνης με θητεία σε Πανθρακικό και Ξάνθη αντίστοιχα.

Ως αναφορά την ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζιδη, βασικός ήταν ο Θρακιώτης Χουσεΐν Μουμίν, ενώ από τον πάγκο ήρθε στο β’ μέρος ο Νίκος Σαμπανίδης.