Κύπελλο Ελλάδος: Ντεμπούτο Λοντίγκιν με τα «πράσινα» και πρόκριση από το πρώτο ματς επί του Βόλου στη Λεωφόρο

Τη νίκη με 3-0 πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός επί του Βόλου στη Λεωφόρο, στο πλαίσιο του πρώτου επαναληπτικού της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Βασικός για το τριφύλλι για πρώτη φορά φέτος ο άλλοτε γκολκίπερ της Ξάνθης Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Στο 24′ έγινε μια φάση που σήκωσε φωνές από πλευράς Βόλου και επίσημη ανακοίνωση για τη διαιτησία όταν ο Διαμαντόπουλος έδειξε κίτρινη στον Μάγκνουσον για φάουλ στον Οζέγκοβιτς αλλά την πήρε πίσω μέσω VAR καθώς έδωσε νωρίτερα στην ίδια φάση φάουλ πάνω στον Παλάσιος.

Ο Παναθηναϊκός που πίεζε μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρώτου 45λέπτου κατάφερε να βρει δίχτυα όταν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπερνάρ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Βέρμπιτς πήρε την κεφαλιά πάσα και ο Σπόραρ με προβολή από κοντά άνοιξε το σκορ για το τριφύλλι.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων στο 54ο λεπτό. Οι πράσινοι άλλαξαν ωραία τη μπάλα έξω από την περιοχή ο Κώτσιρας έδωσε στον Τσέριν και αυτός με ένα ωραίο πλασέ νίκησε τον Κότνικ για το 2-0 του τριφυλλιού.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι πράσινοι βρήκαν και τρίτο γκολ με τον έτερο Σλοβένο της παρέας, τον Βέρμπιτς. Η άμυνα του Βόλου προσπάθησε να απομακρύνει, δεν τα κατάφερε και ο Βέρμπιτς με δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Κότνικ για το 3-0.

Το 3-0 έδωσε την ευκαιρία στον Γιοβάνοβιτς να δώσει κάποιες ανάσες στους παίκτες του και έβγαλε από την αναμέτρηση τους Πέρεθ και Σπόραρ για να βάλει στη θέση τους Κουρμπέλη και Ιωαννίδη. Ενώ τρία λεπτά αργότερα αποχώρησε και ο Βέρπιτς που ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις για να περάσει στο ματς ο Σαβιέρ ο οποίος έκανε την επανεμφάνιση του μετά από δύο χρόνια, με το 3-0 να μένει μέχρι το φινάλε και τους πράσινους να είναι αγκαλιά με την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι.