Το «αντίο» του Πέτρου Πολυχρονίδη στον Γιάννη Διακογιάννη και η γλαφυρή περιγραφή του όταν έγινε «δεξί του χέρι» ως «πρωτάρης πιτσιρικάς»

Ο Γιάννης Διακογιάννης έφυγε από τη ζωή και ο Πέτρος Πολυχρονίδης, από τους κορυφαίους αθλητικούς συντάκτες που ανέδειξε η Θράκη και κάνει πλέον εδώ και χρόνια καριέρα στην τηλεοπτική παρουσίαση, θυμήθηκε τις στιγμές στο πλευρό του.

Η ανάρτησή του ήδη έχει αποσπάσει εκατοντάδες like, σχολια και κοινοποιήσεις:

◾ Το πρώτο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ που μου ανατέθηκε ήταν να γίνω το δεξί χέρι του Γιάννη Διακογιάννη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου του 1997. Πόσο τυχερός νιώθω που πρόλαβα να σταθώ δίπλα του ως πρωτάρης πιτσιρικάς.

◾ Ταξινομούσα τις σημειώσεις του με ευλάβεια, κρατούσα χρόνους των αθλητών, απαντούσα στα τηλ που έκανε η κα Βαρβάρα να δει πότε θα επιστέψει στο σπίτι και ανανέωνα το άδειο ποτήρι όποτε το είχε ανάγκη.

◾ Την τελευταία ημέρα των αγώνων μου ζήτησε να τον ακολουθήσω για να μου γνωρίσει ένα φίλο του. «Ποιον»; Αναρωτήθηκα. Μου σύστησε τον Σεργκέι Μπούμκα! 😲

💔 Αντίο κύριε Γιάννη. Ήσουν κάτι που δεν υπάρχει πια στο χώρο του αθλητικού ρεπορτάζ. Η κλάση και η κομψότητα προσωποποιημένη.

Υ.Γ Η φωτο είναι από την Υποτροφία «Χρήστος Ράπτης» 1997 του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, που μου παρέδωσε ο Γιάννης Διακογιάννης.