Γ’ Εθνική: Τα μάτια σε Κομοτηνή και Δράμα για τα μεγάλα ντέρμπι, πρώιμος τελικός για Αλεξανδρούπολη, σημαντικά ματς οι Ξανθιώτες (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις συνεχίζεται με την 6η αγωνιστική ο 1ος ομιλος της Γ’ Εθνικής στην οποία έχουμε σημαντικά παιχνίδια σε Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα και Θεσσαλονίκη.

Στην Κομοτηνή σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος γενικά αναμετρώνται δυο από τα μεγαλύτερα ονόματα της κατηγορίας με πολλές συμμετοχές στην Α΄Εθνική ο Πανθρακικός (9 βαθμοι) που μετρά δυο σερί ήττες μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα του και η δεύτερη Καβαλα (10 βαθμοι) που έχεικάνει το ρεπο της. Οι δυο ομάδες έχουν να αναμετρηθούν σε επίσημα ματς από την σεζόν 2009-10 για την Α’ Εθνική με τους Αργοναύτες του Μάκη Ψωμιάδη να επικρατούν με 1-3 στην Κομοτηνή και 3-0 στην Καβάλα. Για την Γ’ Εθνική αναμετρήθηκαν την σεζόν 2005-06 με τον Πανθρακικό να επικρατεί με 1-0 και τις δυο φορές που αναμετρήθηκαν. Μάλιστα τον αγώνα στις 22 Γεναρη του 2006 παρακολούθησαν 2500 θεατές με τον Αντρεεφ να δίνει το τρίποντο στους πρασινους.

Στην Ξάνθη ο Ορφέας Ξάνθης (6 βαθμοί) υποδέχεται πάνοπλος τον ισόβαθμό του Αγροτικο Αστερα με στόχο να επανέρθει συτα θετικά αποτελέσματα μετά από τρεις σερί ήττες. Ο Αγροτικός παρόλο που στήθηκε σαν ομάδα σχεδόν σε μια εβδομάδα και ημέρες πριν την λέναρξη του πρωταθλήματος τα πάει αρκετά καλά. Οι δυο ομαδες πέρυσι αανμετρληθηκαν δυο φορές με τον Αστερα να έχει δυο νίκες με 1-0 στην Ξανθη και 4-1 στον Εύοσμο.

Στην Καβάλα, η Αλεξανδρούπολη (1 βαθμό) χωρις τον Νίκο Ουσταμπασίδη στον πάγκο που αποχώρησε και με υπηρεσιακούς τους Καρατίδη και Μπίτσο και με σημαντικές απουσίες, θα αντιμετωπίσει στο Βερούλειο τον Βύρωνα (5 βαθμοί) με στοχο ένα θετικό αποτέλεσμα εαν δεν θέλει να αποχαιρετήσει πρόωρα την κατηγορία έχοντας μέγαλο πρόβλημα σε όλες τις γραμμές της. Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην Γ’ Εθνική.

Τέλος ο ‘Άρης Αβάτου (6 βαθμοί) μετά την νέα νίκη στην Φελώνη επί του ουραγού Νεστο Χρυσούπολης ανεβηκε ψυχολογικά και θέλει στο Ορφανι κόντρα στον επίσης ουραγό Μεγα Αλεξανδρο που μετρα 5 σερί ήττες αλλα έχει νέο πρόσωπο στον πάγκο τον πολύπειρο Μάκη Κατσαβακη, να κάνει το 3 στα 3 και να σκαρφαλώσει και αλλο στην βαθμολογία πριν πάει στην Κομοτηνή να αντιμετωπίσει σε νέο εκτός έδρας ματς τον Πανθρακικό. Οι δυο ομαδες σε 3 αγώνες έχουν από μια νίκη και μια ισοπαλία. Στο Ορφανι ο Αρης εχει μια νικη προπερσι με 3-0 και μια ήττα περσι με 1-2, που τον έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες για την παραμονή.

Στα υπόλοιπα 3 παιχνίδια, Νέστος Χρυσούπολης-Δόξα Δράμας, Πανδραμαϊκός-Καμπανιακός και Ποσειδώνας Μηχανιώνας-Θερμαϊκός Θέρμης έχουμε ντερμπι με την Δόξα Δραμας στο ντεμπούτο του Γιάννη Αποστολίδη να θέλει την νικη κόντρα στον δασκαλο και πρωην συνεργάτη του στην Δόξα Κώστα Βασιλακάκη. Στην Δραμα συναντιωνται δυο από τα φαβορί τις κατηγορίας, ενω και στην Μηχανιώνα έχουμε και το τοπικό Θεσσαλονικιώτικο ντερμπι όπου αναμετρώνται δυο φιλόδοξες και δυνατές ομάδες. Ρεπό έχει ο Απόλλωνας Παραλιμνίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (15:00, LIVE THRAKISPORTS)
Βύρων Καβάλας-Αλεξανδρούπολη FC
Νέστος Χρυσούπολης-Δόξα Δράμας
Ορφέας Ξάνθης-Αγροτικός Αστέρας
Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου-Άρης Αβάτου
Πανδραμαϊκός-Καμπανιακός
Πανθρακικός-Καβάλα
Ποσειδώνας Μηχανιώνας-Θερμαϊκός Θέρμης
Ρεπό: Απόλλων Παραλιμνίου