Μουντιάλ 2022: «Εξάσφαιρη» Πορτογαλία διέσυρε την Ελβετία και προκρίθηκε στους «8», με διαφορά ασφαλείας ο Tsan13 στην κορυφή του ThrakiSportS Predictor 

Στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, προκρίθηκε το Μαρόκο που απέκλεισε την Ισπανία στη διαδικασία των πέναλτι και θα βρει απέναντί της την διαστημική Πορτογαλία που έκανε…πλάκα στην Ελβετία (6-1) και την έστειλε ταπεινωμένη σπίτι της. 

Η Πορτογαλία του Σάντος σκόρπισε στους… έξι ανέμους την Ελβετία, με τους Ίβηρες να κάνουν πάρτι σε ολόκληρο το 90λεπτο και να δείχνουν πως έχουν πάει στο Κατάρ με πολλές ελπίδες και όνειρα ακόμη και για τελικό. 

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 17′ με ένα αδιανόητο γκολ του Γκονζάλο Ράμος, που με μία…φωτοβολίδα με φάλτσο μέσα από την περιοχή άφησε άγαλμα τον Ζόμερ για το 1-0. 

Οι Πορτογάλοι που έχουν δείξει ότι αν βρουν ανοιχτή άμυνα μπορούν να την διαλύσουν έφτασαν στο 2-0 στο 33′ με κεφαλιά οβίδα του Πέπε και σήμανα συναγερμό…συντριβής στην Ελβετία αλλά η τελευταία δεν τον άκουσε. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ίβηρες πάτησαν γκάζι και μέσα σε τέσσερα λεπτά έφτασαν στο 4-0 με γκολ του Γκονζάλο Ράμος στο 51′ και του Γκερέιρο στο 55′. 

Η Ελβετία πέτυχε το γκολ της τιμής στο 58′ με τον Ακάντζι αλλά αυτό το πλήρωσαν με άλλα δύο γκολ. Ο Γκονζάλο Ράμος πέτυχε χατ-τρικ στο 67′ και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λεάο με εκπληκτικό φαλτσαριστό πλασέ από το όριο της περιοχής έγραψε το τελικό 6-1. 

Και όλα αυτά χωρίς τον Ρονάλντο, που μετά το παράπτωμά του έμεινε στον πάγκο μέχρι το 72′.  Στα προημιτελικά η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει την έκπληξη του τουρνουά, το εκπληκτικό Μαρόκο. To 6-1 ήταν ένα σκορ που όχι απλά δεν πρόβλεψε κανεις στο ThrakiSportS Predictor αλλα ούτε καν το προσέγγισε, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών που πόνταραν στη νίκη της Πορτογαλίας να προσθέσουν έναν βαθμο.

Ετσι με συμπληρωμενα 56 παιχνίδια και ενώ απομένουν πλέον άλλα οκτώ για την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, οι τέσσερις προημιτελικοί, οι ημιτελικοί και ο μικρός με τον μεγάλο τελικό, ο Tsan13 δειχνει να εξασφαλίζει διαφορά ασφαλείας στην κορυφή. Αναλυτικά η βαθμολογία στο ThrakiSportS World Cup predictor: