Αυτοκτόνησε 45χρονος αξιωματικός του Δ’ Σώματος Στρατού και πατέρας ενός παιδιού μέσα στο στρατόπεδο με υπηρεσιακό όπλο

Τέλος στη ζωή του φαίνεται πως αποφάσισε να βάλει ένα στρατιωτικός στην Ξάνθη, που αυτοκτόνησε το πρωί της Πέμπτης (17/11) μέσα στο στρατόπεδο που υπηρετούσε στο Πετροχώρι.

Ο αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων φαίνεται πως έστρεψε το υπηρεσιακό του όπλο προς το μέρος του και αυτοπυροβολήθηκε, με αποτέλεσμα να καταλήξει. 

Οι συνάδελφοί του ακούγοντας τον πυροβολισμό προσέτρεξαν, ωστόσο ήταν ήδη αργά. Ο αξιωματικός του Δ’ ΣΣ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη, ωστόσο διενεργείται προανάκριση αρμοδίως, ενώ οι συνάδελφοί του παραμένουν σοκαρισμένοι και δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί. 

Ο αυτόχειρας είναι 45 ετών και σύμφωνα με πληροφορίες είναι πατέρας ενός παιδιού.

Επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του 45χρονου Ανθυπασπιστή Α.Μ. σε στρατιωτική μονάδα του Δ’ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη εξέδωσε το ΓΕΣ.

Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου 2022, o Ανθυπασπιστής Α.Μ., ετών 45,  ο οποίος υπηρετούσε σε Μονάδα της Ξάνθης και εκτελούσε υπηρεσία, τραυματίστηκε σοβαρά από όπλο, ευρισκόμενος εντός του Στρατοπέδου. Διεκομίσθη άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης όπου και κατέληξε.
Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Πηγή: https://www.xanthinea.gr/