Super League 2: Στη σέντρα 50 Θρακιώτες στο νέο πρωτάθλημα παρά την απουσία του ΑΟΞ

Το πρωτάθλημα της Super League 2 αρχίζει και παρόλο που δεν μετέχει σε αυτό η ΠΑΕ Ξάνθη, υπάρχει έντονο θρακιώτικο ενδιαφέρον με παίκτες ή προπονητές που κατάγονται από την περιοχή μας ή έχουν υπηρετήσει στην Θράκη, οι οποίοι προσφέρουν αυτήν την περίοδο τις υπηρεσίες τους σε άλλες ομάδες.

Αναλυτικά οι συμμετέχουσες ομάδες ανα ομιλο και οι Θρακιώτες που εντοπίσαμε (δεκτές παρατηρήσεις και υποδείξεις για τυχόν παραλείψεις):

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΕΛ: Η ομάδα της Λάρισας με νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς θεωρείται από τα φαβορί του Βορείου Ομίλου. Μπορεί μαζί με τον Κούγια να έφυγε και ο Μανώλης Μπέρτος, ωστόσο στο ρόστερ ξεχωρίζει ο πρώην του ΑΟΞ και του Πανθρακικού Θανάσης Παπαγεωργίου, ο οποίος πλέον διατηρεί και συγγενικές σχέσεις με την περιοχή μας αφού κατάγεται από τις Σάπες η σύζυγός του.

ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ: Στο ρόστερ υπάρχουν οι Αριστοτέλης Κολλαράς και Δημητρης Τσιπουρας, προϊόντα των ακαδημιών της ΠΑΕ Ξάνθη.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ: Ξεχωρίζει στο ρόστερ ο Κομοτηναίος πρώην διεθνής των Εθνικών Ομάδων και του Πανθρακικού και του ΠΑΟΚ Χουσεΐν Μουμίν καθώς και ο Ξανθιώτης επιθετικός Νίκος Σαμπανίδης, πρώην των ακαδημιών του ΑΟΞ.

ΒΕΡΟΙΑ: Με προπονητή τον περσινό κόουτς του ΑΟΞ και προ πενταετίας του Πανθρακικού Κώστα Ανυφαντάκη, η περσινη πρωταθλήτρια του Βορείου Ομίλου που έχασε μετά από δυο μπαράζ την άνοδο στην SL1 θα επιδιώξει την πρωτιά της απευθείας ανόδου έχοντας στην σύνθεσή της τον πρώην τον Ξανθιώτη Πέτρο Ορφανίδη αλλά και τον πρώην του ΑΟΞ Βασίλη Φασίδη.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Η ομάδα που ανήκει στον Εβρίτη επιχειρηματία Γιώργο Αραμπατζάκη και έχει ως προπονητή τον Αργεντίνο πρώην (και) του ΑΟΞ Χουαν Ραμόν Ρότσα, έχει στις τάξεις της στο ρόστερ τους πρώην παίκτες της Ξάνθης Γιάννη Φάκκη και Αλή Ερτορούλ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Στο ρόστερ των περσινων πρωταθλητών του 2ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής εντοπίζονται ο πρώην αρχηγός του ΑΟΞ Χρήστος Λισγάρας, ο Ξανθιώτης παίκτης Φεϊζή Χασαν Ογλού με παρελθόν στον Ορφέα αλλά και στον ΑΟΞ, ο επίσης Ξανθιώτης και πρώην αρχηγός της Κ19 της ΠΑΕ Ξάνθη Γιώργος Τσιλιγγίρης καθώς και ο Εβρίτης Απόστολος Σαραντίδης που μετακόμισε εκεί από τον Θεσπρωτό.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Με τους Βολιώτες θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν ο Εβρίτης Παύλος Λογαράς και ο πρώην του Πανθρακικού Βασίλης Γαβριηλίδης.

ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ: Στους κυανόλευκους του ιστορικού “Γηραιού” συνεχίζει ο Μανώλης Παπαστεριανός, ο οποίος έχει διπλή θητεία στην ΠΑΕ Ξάνθη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟς Β’: Στην ομάδα του τριφυλλιού συνεχίζει ο Ξανθιώτης Φίλιππος Δημητριάδης, προερχόμενος από τον ΑΟΞ.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Με προπονητή τον πρώην του Πανθρακικού Δημήτρη Ελευθερόπουλο που θα έχει ως βοηθό τον Εβρίτη Στέλιο Βενετίδη οι Σερραίοι ξεκινούν ως ένα από τα φαβορί, έχοντας στο ρόστερ τους αρκετούς πρώην Θρακιώτες όπως ο πρώην αρχηγός του ΑΟΞ Τάσος Παπαζογλου, ο έχων ρίζες από την Ροδόπη πρώην τερματοφύλακας του ΑΟΞ Μάκης Γιαννίκογλου και ο επίσης Κομοτηναίος πρωην γκολκίπερ του ΑΟΞ Αλέξανδρος Τσομπανίδης, ο πρώην του Πανθρακικού Σταυρός Πεταυτάκης, ο πρώην της Ξάνθης Τέλη Καρασαλίδης, ο Κομοτηναίος αμυντικός Θανάσης Γιανναράκης, ο Ξανθιώτης Κώστας Θυμιάνης και οι επίσης πρώην της Ξάνθης Παναγιώτης Δεληγιαννίδης και Γιάννης Μυστακίδης.

ΠΑΟΚ Β

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ATHENS KALLITHEA

ΑΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗ

ΑΕΚ Β’

ΑΙΓΑΛΕΩ: Στο ρόστερ της ομάδας ανήκει ο Κομοτηναίος αμυντικός Γιάννης Πεχλιβανόπουλος και ο πρώην μέσος του ΑΟΞ Ελίνι Δημούτσος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Στην υποβιβασθείσα από την SL1 ομάδα αγωνίζεται φέτος ο επιθετικός του περσινού ΑΟΞ Τάσος Κρητικός.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Με παρελθόν σε Πανθρακικό αλλά και Ξάνθη, η Ηλίας Πολίμος είναι ανάμεσα στους παίκτες της νεοφώτιστης ομάδας.

ΚΗΦΙΣΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Β: Τυπικά έχει δικαίωμα συμμετοχής και ο βασικός πλέον γκολκίπερ της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: Στο ρόστερ της ομάδας της Κρήτης φέτος ο Κομοτηναίος πρώην τερματοφύλακας του Πανθρακικού αλλά και της Ξάνθης Γιωργος Τζελέπης.

ΠΑΟ ΡΟΥΦ

ΠΑΣΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Στο ρόστερ της ομάδας της Κρήτης ανήκουν για τη νέα σεζόν ο Κομοτηναίος Κωνσταντίνος Γαλεάδης που αναδείχθηκε από τις ακαδημίες του Πανθρακικού και ο επίσης πρώην παίκτης της ομάδας της Κομοτηνής Μηνάς Χαλκιαδάκης.

ΠΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Εκ των αρχηγών της ομάδας της Μεσσηνίας ο πρώην αρχηγός του ΑΟΞ Ανδρέας Τάτος και τη νέα σεζον. Επίσης ο πρώην επιθετικος του ΑΟΞ Μάρκο Μαρκόφσκι ανήκει στο ρόστερ των Μεσσήνιων και στο τέρμα ο πρώην γκολκίπερ του Πανθρακικού Δημητρης Ταΐρης.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Για ακομα μια σεζον με τους Πατρινους ο επιθετικος Φλόρενς Κέρι, ο οποίος στο παρελθόν φόρεσε την φανέλα του Εβρου Σουφλίου.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Στο ρόστερ της ομάδας ανήκει ο πρώην αρχηγος του Πανθρακικού Γιάννης Ποτουρίδης και οι πρώην της Ξάνθης Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης και Μανώλης Φαζός.

ΧΑΝΙΑ: Στην ομάδα ανήκουν φέτος ο έχων ρίζες από τη Ροδόπη αρχηγός της περσινής Ξάνθης Χρήστος Μπάτζιος, ο Εβρίτης αμυντικος Στράτος Χιτζίδης, ο πρώην του Πανθρακικού Αγγελος Ζιούλης και ο τερματοφύλακας Δημητρης Κατσιμήτρος, εγγονος πρώην πρωθυπουργού του ΑΟΞ.