Πένθος στην οικογένεια Μόκαλη!

Τον πολυαγαπημένο τους παππού έχασαν οι πρωταθλήτριες του beach volley και αθλήτριες της Νίκης Αλεξανδρούπολης, Γεωργία και Δήμητρα Μόκαλη.

Την είδηση έσπευσε ουσιαστικά να ανακοινώσει ο πολύ καλός φίλος και εκπαιδευτικός Γιάννης Μαλκίδης στο διαδίκτυο με ένα μακροσκελές μήνυμα…

⚫ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ!

⚫ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΚΑΛΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΗΣ – ΛΥΚΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ, “ΕΦΥΓΕ” ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΠΛΗΡΗΣ ΗΜΕΡΩΝ.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΤΙΜΗ, ΑΚΕΡΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ.

Ο Μόκαλης Δημήτριος γεννήθηκε στο Σουφλί το 1926.

Διετέλεσε εκπαιδευτικός σε πολλά σχολεία του Νομού.

Οι σχολικές μονάδες στη Σαμοθράκη, στις Φέρες, στο Σουφλί και στην Αλεξ/πολη κ.λ.π κέρδισαν σε πολλούς τομείς από την πολύπλευρη προσωπικότητα του εκλιπόντος .

Υπήρξε άριστος φιλόλογος με βαθιά γνώση του αντικειμένου του και διακρινόταν από το χάρισμα της μεταδοτικότητας, που τον καθιστούσε έναν απόλυτα αποτελεσματικό και αγαπητό εκπαιδευτικό.

Ο αξέχαστος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΚΑΛΗΣ υπήρξε, και παραμένει στη μνήμη όσοι τον έζησαν ως μαθητές και ως συνάδελφοι καθηγητές, ένα άριστο πρότυπο Έλληνα φιλολόγου.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 και ώρα 11:30 π.μ από τον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ της πόλης μας.

Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και ο Πανάγαθος Θεός να τους δίνει δύναμη και κουράγιο.