Αίτημα της Ασπίδας Ξάνθης να αγωνίζεται στα φετινά εντός έδρας παιχνίδια της στο γήπεδο του ΑΟΞ – Εντονο παρασκήνιο

Στο ιστορικό γήπεδο του ΑΟΞ, που ανήκει στον Ερασιτέχνη ΑΟΞ και το οποίο χρησιμοποιεί ο Ορφέας Ξάνθης για τα παιχνίδια και τις προπονήσεις του, φιλοδοξεί να αγωνίζεται τη νέα σεζόν και η Ασπίδα Ξάνθης.

Ορφέας και Ασπίδα υπήρξαν το 1967 τα δυο σωματεία από τα οποία προέκυψε ο ΑΟΞ μετά την διάλυσή και την συγχώνευσή τους. Τα τελευταία χρόνια με την ΠΑΕ Ξάνθη να έχει μεταφερθεί στα Πηγάδια και να έχει κόψει σχέσεις με τον Ερασιτέχνη, το γήπεδο χρησιμοποιούσε ο Ορφέας Ξάνθης αναλαμβάνοντας και μέρος των εξόδων της συντήρησης και λειτουργίας του.

Πλέον οι εργασίες που γίνονται στο ΔΑΚ Ξάνθης, το γήπεδο που χρησιμοποιεί ως έδρα η Ασπίδα, ανάγκασαν το ιστορικό σωματείο να ζητήσει να χρησιμοποιήσει ως έδρα το γήπεδο του ΑΟΞ. Η κίνηση αυτή προκαλεί την δική της ίντριγκα, με δεδομένο ότι το γήπεδο του ΑΟΞ είναι ουσιαστικά το μήλον της έριδος για την επόμενη μέρα στον Ερασιτέχνη ΑΟΞ μετά την διάλυση της ΠΑΕ Ξάνθη.

Για να γίνει δεκτή η Ασπίδα Ξάνθης στο γήπεδο του ΑΟΞ, θα πρέπει κατά βάση να συμφωνήσει ο Ερασιτέχνης ΑΟΞ και πιθανότατα ο Ορφέας Ξάνθης, ο οποίος φέρεται να έχει σύμβαση για την χρήση του γηπέδου. Σε κάθε περίπτωση, με την είσοδο της Ασπίδας μπαίνει και δεύτερη ομάδα στο γήπεδο, πέραν του Ορφέα, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις μετέπειτα εξελίξεις και στον Ερασιτέχνη ΑΟΞ.

Την αποκάλυψη για το γεγονός ότι η Ασπίδα Ξάνθης αναγκάζετα να δηλώσε ως έδρα το γήπεδο του ΑΟΞ στα εντός έδρας παιχνίδι της έκανε στο τελευταίο φύλλο του “Μαχητή” ο Γιάννης Τσιλιγκιρίδης και πλέον απομένει να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη αυτού του αιτήματος, που πιθανά να έχει έντονο παρασκήνιο στην συνέχεια, πιθανότατα όμως και όχι.