Βραβεύθηκε για τις επιτυχίες της από τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης η πρωταθλήτρια Ευρώπης της πάλης Νικολέτα Μπάρμπα

«Άξια τέκνα της Ροδόπης» βραβεύτηκαν το πρωί της Πέμπτης στο πάρκο Αγίας Παρασκευής, όπως τα χαρακτήρισε ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης, στο πλαίσιο του 5ου παιδικού φεστιβάλ.

Σε μία λιτή εκδήλωση, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε υπερήφανος για τους νεαρούς και τις νεαρές του τόπου, ενώ συνεχάρη επίσης γονείς και δασκάλους. «Τα παιδιά κατάφεραν μέσα από την παιδεία που έλαβαν να μεταλαμπαδεύσουν αυτό που πραγματικά ήθελαν σε αριστεία, ως κοινωνική αρετή» είπε και χαρακτήρισε τα επιτεύγματά τους έμπνευση.

Αναμεσα στους βραβευθέντες ήταν και η Νικολέτα Μπάρμπα, πρωταθλήτρια Ευρώπης στην πάλη.

Αναλυτικά, βραβεύτηκαν κατά σειρά οι:
– Σπύρος Τερλεμές Κομοτηναίος φοιτητής με υποτροφία στο πανεπιστήμιο Princeton ΗΠΑ – διεθνείς διακρίσεις στη Φυσική.
– Λέανδρος Κουρτίδης & Άγγελος Χουβαρδάς μαθητές-δημιουργοί βραβευμένης πλατφόρμας αιμοδοσίας e-αιμοδότες.
– Αθανασία Δαλακούρα μαθήτρια Β’ Λυκείου – διεθνείς διακρίσεις σε Φυσικές Επιστήμες & Τέχνες.
– Νικολέτα Μπάρμπα μαθήτρια Γ’ Λυκείου πρωταθλήτρια πάλης με παγκόσμιες διακρίσεις.

Επίσης η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συνεργασία με την ΠΕ Ροδόπης, ειδική μνεία στον Γιάννη Σιγούρο υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων.

Το τελευταίο βραβείο παρέλαβε η νέα διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Κατερίνα Σαραφίδου, η οποία έδωσε τα εύσημα στον προκάτοχό της Μαρίνο Κωνσταντινίδη και τον υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων Γιάννη Σιγούρο. «Πρέπει να αποδίδονται τα δέοντα» είπε χαρακτηριστικά και παρατήρησε πως «τα παιδιά έχουν καινοτομήσει, έχουν διακριθεί και βραβευθεί».

Το 5ο παιδικό φεστιβάλ με θέμα «Γίνε κι εσύ ήρωας της ενέργειας! Ενεργώ, Ανανεώνω, Σώζω» διοργανώνει το διήμερο 20 και 21 Οκτωβρίου η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης στο πάρκο Αγίας Παρασκευής.

Ο χαρακτήρας της φετινής διοργάνωσης είναι εκπαιδευτικός και διαδραστικός, ενώ στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, εξελίχθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες εκπαιδευτικές επισκέψεις σε 13 σχολεία δημοτικής εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας. Ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό μύησε τις μαθήτριες και τους μαθητές στην ιδέα της ενέργειας μέσω βιωματικών εργαστηρίων.

Πιο συγκεκριμένα, εξερεύνησαν την ηλιακή, αιολική και κινητική ενέργεια μέσα από τον κόσμο της ρομποτικής επιστήμης. Μελέτησαν, έψαξαν και δημιούργησαν τα δικά τους «ενεργειακά» αντικείμενα.

Επίσης, με τη βοήθεια συντοπιτών, όπως το Εργαστήρι Εναλλακτικής Μάθησης «Ρομποτεχνία», μαθητές των σχολείων περνούν από το πάρκο, μαθαίνουν και συμμετέχουν στις πράξη σε σημαντικά περιβαλλοντικά δρώμενα.