Ξέσπασε «εμφύλιος» μεταξύ των Ξανθιωτών οπαδών μετά την επίσημη ανακοίνωση του Ορφέα για… «ΓΣ Ξάνθη» και «Δημόκριτο»

Αρκετοί είναι εκείνοι που επικρότησαν την επίσημη ανακοίνωση του Μπάμπη Χατζημεστή να προχωρήσει στη μετονομασία του Ορφέα Ξάνθης σε ΓΣ Ξάνθη με σήμα τον Δημόκριτο, ώστε μέσω αυτού να υπάρξει μια έμμεση συνέχιση του ΑΟΞ.

Ωστόσο την κίνηση αυτη κατέκριναν και αρκετοί επώνυμοι οπαδοι του ΑΟΞ, κάποιοι απο τους οποίους μάλιστα χρησιμοποίησαν στα social media αρκετά βαριές εκφράσεις σε βάρος του Χατζημεστή, που τυγχάνει και πρόεδρος των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του ΑΟΞ.

«Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ Δεν ξεχνιέται ΠΟΤΕ! Κάτω τα χέρια από τον ΑΟΞ!!!!!» έγραψε χαρακτηριστικά ένας απο τους παλαιοτερους και πιο σεβαστους οργανωμένους φιλάθλους της ομάδας, ο Αργύρης Δήμου, προκαλώντας αρκετά επιφωνήματα αλλά και την αντλιδραση κάποιων άλλων, με ορισμένους μάλιστα να τον προτρέπουν να σβήσει την ανάρτηση γιατι προέχει η ενότητα.

«Ο κόσμος ούτε αλλαγή ονόματος θέλει ούτε σήματος όλα τα άλλα είναι του στυλ “Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”», σχολίασε ο γνωστός φίλος του ΑΟΞ αλλά και συγγραφέας βιβλίου με αναφορές στην ιστορία του Αναστάσιος Τσορλίδης, εκφράζοντας και αυτός με πιο ευγενικό τρόπο την διαφωνία του με αυτήν την πρωτοβουλία από τον Μπάμπη Χατζημεστή και τον Ορφέα.

«Από τα 30 άτομα στο γήπεδο θα γίνουν 50. Ποιος θα στηρίξει αυτό το ΤΙΠΟΤΑ;» σχολίασε από την πλευρά του ο Λευτέρης Κασαπίδης, μέλος του προεδρίου των XanthiFans. Οι τελευταίοι δεν έβγαλαν επίσημη ανακοίνωση καταδίκης, ωστόσο είναι σίγουρο ότι βράζουν και αντιτίθενται σφόδρα σε αυτο το σενάριο.

Αλλωστε οι XanthiFans έχουν προχωρήσει σε δικές τους κινήσεις, με συγκεντρωση αιτήσεων εγγραφής νέων μελών στον Ερασιτέχνη ΑΟΞ ώστε να προκληθούν εκλογές σε αυτόν, να αναλάβει νέρα διοίκηση και αυτή να τρέξει το πρότζεκτ της επιστροφής της ομάδας στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Mάλιστα, προγραμματίζουν για τη νέα εβδομάδα συγκέντρωση στην οποία θα αναλυθεί όλο αυτό το πλάνο που επεξεργάζονται και η οποία θα αποτελέσει προφανως το αντίπαλον δέος της συγκέντρωσης του Ορφέα στο “Σαλέ”…