Οι αναμνήσεις του Σάκη Παντελιάδη από τις προτάσεις των μεγάλων ως παίκτης και η μετάβαση στην προπονητική

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΟΞ Σάκης Παντελιάδης και μίλησε για το νέο του εγχείρημα ως προπονητής, το αν είχε προτάσεις από μεγάλες ομάδες όταν ήταν ποδοσφαιριστής, αλλά και ποιους Έλληνες παίκτες ξεχωρίζει.

Αναλυτικά όσα είπε για τη μετάβαση από ποδοσφαιριστής, προπονητής στον Εθνικό Κατερίνης: «Δεν το διάλεξα, είναι η ομάδα που αναδείχθηκα και έχει να κάνει με το συναισθηματικό κομμάτι. Κοιτάμε τώρα το οργανωτικό. Η ομάδα είναι στην δεύτερη κατηγορία», ανέφερε στο πρώτο του σχόλιο για να προσθέσει: «Σωματικά θα μπορούσα να αγωνιστώ ακόμα. Στα καλά μου είχα σοβαρούς τραυματισμούς. Ένιωσα ότι γέμισα από εμπειρίες και διάλεξα να σταματήσω το ποδόσφαιρο και να κάνω κάτι διαφορετικό. Στην Τρίπολη ήταν η καλύτερη μου χρονιά γιατί βγήκαμε στην Ευρώπη, ενώ το ίδιο κάναμε και την επόμενη».

Για το αν είχε προτάσεις από μεγάλες ομάδες σχολίασε: «Όταν ήμουν στον Πιερικό είχα τηλεφωνήματα από τις δύο μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης. Όμως δεν προχώρησε ποτέ, καθώς υπήρχε μεγάλη διαφορά στο οικονομικό. Την πρώτη φορά είχε χτυπήσει την πόρτα ο Άρης, αλλά ο Πιερικός δεν με έδωσε. Εγώ ήμουν τότε 20 χρονών, έπαιζε σε ένα δυνατό Πρωτάθλημα, όπως ήταν η Β’ Εθνική και πάλευε για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Πίστευα ότι θα έρθει ξανά η ευκαιρία».

Για το γεγονός ότι δεν δίνουμε ευκαιρίες στα δικά μας νέα παιδιά είπε: «Όπως είναι δομημένο το ποδόσφαιρο σημαντικό ρόλο παίζουν οι παράγοντες που σε μεγάλο βαθμό έχουν πρόσβαση στα Μ.Μ.Ε. και ο κόσμος κατευθύνεται εκεί που θέλει η ομάδα. Ο Έλληνας έχει ταλέντο και μπορεί πιο εύκολο να ανταπεξέλθει στην πίεση λόγω dna και κουλτούρας, αλλά θα κριθεί πιο αυστηρά. Αντίθετα, ο ξένος παίκτης έχει μεγαλύτερη περίοδο χάριτος».

Για τους Έλληνες παίκτες που ξεχωρίζει, τέλος, απάντησε: «Από το εξωτερικό ξεχωρίζω τον Μπακασέτα που είναι παίκτης υψηλού επιπέδου. Από εκεί και πέρα από το ελληνικό Πρωτάθλημα αυτός που έχει να δώσει πολλά και τον είχα συμπαίκτη στον Λεβαδειακό είναι ο Ιωαννίδης. Αυτός που μου άρεσε πολύ από πέρυσι με τον ΠΑΟΚ Β΄ είναι ο Κουλιεράκης και εύχομαι να έχει την υγεία του για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Ένας ακόμα παίκτης που ξεχωρίζω είναι ο Μασούρας. Ένα παιδί που έχει ταλαιπωρηθεί από πολλούς τραυματισμούς, αν τον έχει καλά ο Θεός έχει να δώσει πολλά ακόμα. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Γαλανόπουλο. Τέλος, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στον Κουρμπέλη, ένας παίκτης με προσωπικότητα κι αυτό δείχνει η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια».