Super League: Εξαλλα πανηγύρα για Ιωαννίδη και Λοντίγκιν στην Τούμπα μετά το διπλό με ανατροπή και το έξι στα έξι του Παναθηναϊκού

Τεράστια νίκη με 1-2 πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, κάνοντας το έξι στα έξι και βάζοντας ακόμα μεγαλύτερα θεμέλια στην φετινή κούρσα για τον τίτλο της Super League.

Ο Κομοτηναίος Φώτης Ιωαννίδης για ακόμα ενα παιχνίδι πέρασε στο τέλος ως αλλαγή (αντικατέστησε τον Σποραρ στο 85′) ενώ ο πρώην γκολκίπερ του ΑΟΞ Γιούρι Λοντίγκιν έμεινε ξανά στον πάγκο, με αμφότερους να πανηγυρίζουν στο τέλος καθώς οι πράσινοι πέρασαν νικητές και δημιούργησαν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στον Ραζβάν Λουτσέσκου και το επιτελείο του.

Στο πρώτο 45λεπτο η Τούμπα έγερνε απ’ τα αριστερά της επίθεσης του ΠΑΟΚ. Διαβασμένος ο Λουτσέσκου έδωσε εντολή στους παίκτες του να χτυπήσουν την προφανή αδυναμία του Σάντσες και από εκεί ήρθε και το γκολ με το οποίο ο «Δικέφαλος» μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Ζίβκοβιτς πίεσε την πρώτη πάσα, έκλεψε την μπάλα, ο Αουγκούστο έκοψε στα δύο την «πράσινη» άμυνα του και ο Ολιβέιρα μόνος απέναντι στον Μπρινιόλι δεν μπορούσε να αστοχήσει γράφοντας το 1-0.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε έξι λεπτά μετά την έναρξη του β’ μέρους. Ο Πέρεθ στη δεύτερη καρμπόν πάσα ακριβείας πέρασε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ. Τις έψαχναν οι «πράσινοι» αυτές τις κάθετες πάσες. Ο Αϊτόρ με άψογο κοντρόλ πέρασε και τον Κοτάρσκι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Παράλληλα, οι «ασπρόμαυροι» εκτός από το γκολ της ισοφάρισης είδαν τον βασικό και μοναδικό τους φορ, τον Νέλσον Ολιβέιρα να βγαίνει off στο 57ο λεπτό με πρόβλημα στο δικέφαλο και έβγαλαν το υπόλοιπο του ντέρμπι με τον Μπίσεσβαρ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Αϊτόρ ξαναχτύπησε στο 73ο λεπτό του ντέρμπι. Τέσσερα λεπτά νωρίτερα ο Κοτάρσκι βγήκε με άτσαλο τρόπο από την εστία του και στην έξοδο του βρήκε με τις γροθιές τον Σπόραρ. Ο Αυστριακός Βαϊνμπέργκερ πήγε VAR και έδωσε την παράβαση, με τον Ισπανό να ευστοχεί από την «άσπρη βούλα» βάζοντας τον Παναθηναϊκό μπροστά (1-2) στο σκορ. Ο Κωνσταντέλιας ήταν πρωταγωνιστής στη φάση του 90’ όταν αρχικά ο Βαϊνμπέργκερ καταλόγισε αρχικά πέναλτι για να πάρει πίσω την υπόδειξή του εξετάζοντας τη φάση στο μόνιτορ, με το τελικό 1-2 να μένει μέχρι το φινάλε.