Αποκάλυψη: Το έγγραφο που κρατά Ορφέα Ξάνθης και Αλεξανδρούπολη στη Γ’ Εθνική υποβιβάζοντας τον Άρη Αβάτου

Στην δημοσιότητα βγήκε τις τελευταίες ώρες το έγγραφο του υφυπουργείου Αθλητισμού που ήδη από τα τέλη του περασμένου Απριλίου είχε σταλεί στην ΕΠΟ, βάσει του οποίου ο Ορφέας Ξάνθης και η Αλεξανδρούπολη φέρονται να ελπίζουν ακόμα σε παραμονή του στην Γ’ Εθνική, ενώ αντιθέτως φέρεται να έχει μπλέξει ο Αρης Αβάτου.

Το έγγραφο αποκτά άλλη αξία, με δεδομένο ότι είχαμε το μεσημέρι της Τριτης την επιστολή – παρέμβαση προς την ΕΠΟ από τον πρόεδρο της Super League Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος επισημαίνει ότι «η ομοσπονδία επιτρέπει τη συμμετοχή στα πρωταθλήματα σε ομάδες που δεν πληρούν τους όρους του νόμου» και προσθέτει ότι «από εδώ και στο εξής η Νομική Υπηρεσία της Super League θα προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για κάθε ενέργεια που παραβιάζει τους όρους της εύρυθμης λειτουργίας της ΕΕ αλλά και της τήρησης του Καταστατικού».

Μια ημέρα πριν είχε προηγηθεί η δήλωση του προέδρου του Πανδραμαϊκού Κ. Καϊρή που υποστήριξε ότι κακώς η ΕΠΟ επέτρεψε να αγωνιστούν στην περσινή περίοδο στα εθνικά πρωταθλήματα ομάδες που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου και αποκάλυψε ότι περί αυτού το υφυπουργείο αθλητισμού είχε ενημερώσει την ομοσπονδία από τις 28/4/2022 αλλά η ΕΠΟ όχι μόνο ουδέμια πράξη έκανε και ουδεμία απάντηση απέστειλε, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, στο εσωτερικό της κάποια υψηλοβαθμα στελέχη διατείνονται ότι… δεν έλαβαν το σχετικό έγγραφο!

«Υπάρχουν ωστόσο στοιχεία ότι το έγγραφο ήταν σε γνώση τους», προσθέτουν πηγές στο ThrakiSportS. Το SoccerPlus αποκάλυψε το έγγραφο του υφυπουργείου αθλητισμού (ΓΓΑ) που εστάλη ως κατεπείγον στην ΕΠΟ στις 28/4/2022 με αριθμό πρωτοκόλλου 188814 και την ενημερώνει ότι τέσσερις ομάδες του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής, μεταξύ των οποίων και ο Αγροτικός Αστέρας, που στη συνέχεια εξασφάλισε αγωνιστικά την άνοδό του στη Super League 2, αλλά και ο Άρης Αβάτου, αγωνίζονται χωρίς να έχουν την ειδική αθλητική αναγνώριση σε αντίθεση με τις προβλέψεις των κείμενων διατάξεων του νόμου.

Η ΓΓΑ καλεί την ΕΠΟ να απαντήσει επί των ενεργειών στις οποίες θα προβεί μετά τις καταγγελίες που έκαναν για το θέμα τρεις ομάδες που αγωνίζονταν στον ίδιο όμιλο, ανάμεσα στις οποίες ο Ορφέας Ξάνθης και η Αλεξανδρούπολη, καθώς και ο Πανδραμαϊκός. Επομένως, αφενός υπάρχει παραβίαση του νόμου από πλευράς ΕΠΟ και αφετέρου παραβίαση της “εύρυθμης λειτουργίας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ”, αν πράγματι τα μέλη της δεν έλαβαν γνώση του εγγράφου.

Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο, το οποίο κοινοποιήθηκε, και επομένως είναι σε γνώση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη: