Nations League: Το «κερασάκι στην τούρτα» η γκολάρα Μάνταλου στην τριάρα της Εθνικής επί της Β. Ιρλανδίας

Τη νίκη με 3-1 πανηγύρισε η Εθνικής στην αυλαία της φάσης των ομίλων του Nations League, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα στην Κύπρο τρεις μέρες πριν.

Η Ελλάδα επέστρεψε στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις και έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Nations League μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους καθώς επικράτησε της Β. Ιρλανδίας με 3-1 στη Ριζούπολη σε ένα ματς όπου έδειξε δύο πρόσωπα.

Η Ελλάδα ξεκίνησε για πρώτη φορά στο βασικό σψήμα με τον Κομοτηναίο Φώτη Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης και μπήκε καλύτερα στο ματς, ανοίγοντας το σκορ στο 14′ με τον Πέλκα να εκμεταλλεύεται μια κακή εκτίμηση του Φάρελ ο οποίος συγκρούστηκε με τον Φλάναγκαν με τον Έλληνα επιθετικό με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι όμως απάντησαν και μάλιστα αρκετά γρήγορα καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα σε σέντρα από τα αρισερά ο Λέιβερι βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή και πλάσαρε για το 1-1, το οποίο ήταν και το σκορ της ανάπαυλας.

Στο β’ μέρος η Εθνική ανέβασε κατακόρυφα τον ρυθμό καταφέρνοντας να ξαναπάρει προβάδισμα στο σκορ στο 55′, σε μια φάση που ξεκίνησε από τον Μάνταλο, ο Μπακασέτας γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι στον Μασούρα και ο τελευταίος με άψογο πλασέ σημείωσε το 2-1.

Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 80ο λεπτό ο Πέτρος Μάνταλος, όταν αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή ζύγισε το πόδι του και με ένα εξαιρετικό σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο πιο όμορφο γκολ της βραδιάς.