ΕΠΣ Ξάνθης: Με έξι συνολικά Ομάδες Β’ η φετινή Γ’ Κατηγορία αλλά χωρίς ΑΟΞ Β’ αφού δεν δηλώθηκε ποτέ σε αντίθεση με πέρυσι

Εξι από τις συνολικά 11 ομάδες της Γ’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης είναι Β’ Ομάδες συλλόγων της Γ’ Εθνικής και της Α’ Ερασιτεχνικής.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί – και δεν έχει σχολιαστεί – ότι ανάμεσα σε αυτές ΔΕΝ είναι η Ξάνθη 2, δηλαδή η Β’ Ομάδα του ΑΟΞ όπως παρουσιάστηκε πέρυσι και ουσιαστικά αποτελούσε την παλιά Κ15 που (επισήμως βάσει… σχεδίου) πέρυσι δεν αγωνίστηκε στο αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα της SL1 αν και είχε δικαίωμα αλλά περιορίστηκε στο Γ’ Τοπικό.

Υπενθυμίζεται ότι όταν τον περασμένο Φεβουάριο αναφερόταν από εμάς η παρουσία της Ξάνθης 2 και είχαν γίνει οι συγκρίσεις με τον Πανθρακικό (που οταν διαλυθηκε χρησιμοποιησε την Β’ Ομάδα του Ερασιτεχνη που συμμετείχε στην κατωτερη κατηγορία της ΕΠΣ Θράκη). Τότε είχαν υπάρξει διαψεύσεις και διευκρινίσεις ότι η συγκεκριμένη ομάδα αγωνίζεται με χωριστό ΑΦΜ και είχε τότε αναφερθεί ότι εφόσον ίσχυε αυτό, ίσως υπήρχε και ένα παραθυράκι σωτηρίας, αν προκύψει ένα ζήτημα με την ΠΑΕ.

Βέβαια τότε κανείς δεν διαννοούνταν να πει ότι υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με την μεγάλη ομάδα και φυσικά το ThrakiSportS και ο Πηγαδιώτης ήμασταν για τα γνωστά «παπαγαλάκια» εχθροί που θέλαν το κακό του συλλόγου. Τελικά επιβεβαιώθηκε ότι η Ξάνθη 2 αγωνιζόταν με διαφορετικό ΑΦΜ, κάτι που όπως εξελίσσονται τα πράγματα, ενδεχομένως να αποτελούσε και την σανίδα σωτηρίας.

Ωστόσο πλέον διαπιστώνεται ότι και αυτό το ενδεχόμενο δεν υπάρχει, αφού η κλήρωση της ΕΠΣ Ξάνθης για την Γ’ Κατηγορία έχει γίνει, άρα οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν κλείσει και η Ξάνθη 2 ή Ξάνθη Β’ ή ΑΟΞ Β’ ή όπως θέλετε πείτε την, με το διαφορετικό ΑΦΜ σε σχέση με την ΠΑΕ, δεν δηλώθηκε ποτέ και δεν περιελήφθη μοιραία στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας ΕΠΣ Ξάνθης με τις πολλές νέες Ομάδες Β’.

Υπενθυμίζεται ότι στη νέα Γ’ Κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης, μετέχουν οι Ομάδες Β’ των Άρη Πετεινού, Ορφέα Ξάνθης, Ηρακλή Ζυγού, ΑΠΟ Ξάνθης, Ασπίδας Ξάνθης και ΑΟ Βιστωνίδας. Τις ομάδες αυτες πλαισιώνουν οι ΑΟ Σμίνθη, ΑΠΟΞ Ραιδεστός, Νέα Θύελλα Μαγγάνων, Νέστος Κύρνου και ΑΕΚ Κυψέλης. Κάλλιστα θα μπορούσε να χωρέσει και ένας ΑΟΞ Β’, έτσι, δια παν ενδεχόμενο, αλλά δεν το σκέφτηκε και δεν το κυνήγησε κανείς. Και όποιος τόλμησε να το πει ΕΓΚΑΙΡΑ, απλά βαφτιζόταν «εχθρός»…