Το πριν και το μετά: Αγνώριστο πλέον το Υπαίθριο Αθλητικό Πάρκο Κομοτηνής!!!

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης κι ανάπλασης στο Υπαίθριο Αθλητικό Κέντρο Κομοτηνής στην περιοχή δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Το αθλητικό συγκρότημα βρισκόταν πριν από μερικά χρόνια σε χείριστη κατάσταση και πλήρη εγκατάλειψη.

Φθορές υπήρχαν στα κτίρια με τα πάντα να είναι κατεστραμμένα εκτός από τους τοίχους, στην περίφραξη των εγκαταστάσεων και στα γήπεδα. Η ανάπλαση ξεκίνησε πριν δύο χρόνια περίπου με την εκ βάθρων ανακατασκευή των γηπέδων και την τοποθέτηση νέας περίφραξης. Συνολικά, ανακατασκευάστηκαν τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, τένις, βόλεϊ, μπάντμιντον κι εκτελέστηκαν οι απαραίτητες συνοδευτικές οικοδομικές εργασίες.

Παράλληλα, κατασκευάστηκαν ράμπες ΑμεΑ προκειμένου όλοι οι χώροι να είναι προβάσιμοι για άτομα με αναπηρία, καθώς επίσης έλαβαν χώρα παράλληλες εργασίες σε παγκάκια, κάδους, σταντ ποδηλάτων κλπ.

Μιλώντας στον «Χρόνο» ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης γνωστοποίησε πως απομένουν μερικές εργασίες, κυρίως πρασίνου και περιποίησης, προκειμένου να ολοκληρωθεί πλήρως ο χώρος. «Θα το παλέψουμε μέχρι τέλος του χρόνου για να είναι σε πλήρη λειτουργία» δήλωσε ο δήμαρχος.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργεί το Υπαίθριο Αθλητικό Κέντρο Κομοτηνής, διότι -όπως έχει αποδειχθεί- όταν παραμένουν οι εγκαταστάσεις ανοιχτές 24 ώρες δίχως φύλαξη, λόγω και της γειτονιάς στην οποία βρίσκονται, πέφτουν «θύματα» βανδαλισμών και καταστροφών από ασυνείδητους.

Σε πρώτη φάση η Δημοτική Αρχή εξετάζει την παραχώρηση των εγκαταστάσεων στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας Αθλητισμού Κομοτηνής, έκανε γνωστό ο δήμαρχος, προκειμένου να αναλάβει τη λειτουργία ίσως και τη φύλαξη, ενώ επίσης υπάρχουν σκέψεις για συνεργασία με τοπικό σύλλογο.

Όποιο μοντέλο κι αν τελικά επιλεγεί, σύμφωνα με τον δήμαρχο οι εγκαταστάσεις αυτές έγιναν για όλους τους πολίτες. Όσον αφορά τον περιορισμό βανδαλισμών, σε αυτό αναμένεται να συντελέσει η νέα περίφραξη, καθώς επίσης το ότι οι εγκαταστάσεις θα κλειδώνονται νυχτερινές ώρες πρωινές ώρες, ενώ ενδεχομένως κλειδώνονται και μεσημβρινές.

«Σε ένα άλλο… γειτονικό πρόβλημα, όπως το Υπαίθριο Αθλητικό Κέντρο άλλαξε σελίδα, η Δημοτική Αρχή καλείται να βρει τρόπο προκειμένου να επαναλειτουργήσει και το παρατημένο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης», σχολιάζει η εφημερίδα “Χρόνος” της Κομοτηνής.