Προσκαλεί τους παίκτες των ακαδημιών του ΑΟΞ να προπονηθούν δωρεάν και χωρίς καμία δέσμευση στις εγκαταστάσεις της η Βιστωνίδα

Στο προπονητικό κέντρο των Πηγαδίων πλέον δεν πατά σχεδόν κανείς το πόδι του, ούτε και στα γραφεία της ΠΑΕ Ξάνθη. Άλλωστε όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, έχει κοπεί το ρέυμα, ενώ χωρίς ρεύμα δεν λειτουργούν και τα συστήματα ποτίσματος των γηπεδικών εγκαταστάσεων.

Πλέον, δεν υπολειτουργούν όλα, όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα. Δεν λειτουργούν καν. Μοιραία έχουν σταματήσει και οι προπονήσεις της ομάδας, έστω με τους επιλεγμένους παίκτες της Κ20 και της Κ17 που μετείχαν.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, ο ΑΟ Βιστωνίδας με ανακοίνωσή του προσέφερε δωρεάν τις εγκαταστάσεις του αλλά και τα αναπτυξιακά του τμήματα στους παίκτες αυτούς, ώστε να συνεχίσουν τις προπονήσεις τους «χωρίς καμία δέσμευση», όπως διευκρινίζεται.

Ο ΑΟΒ δηλώνει ότι με αυτόν τον τρόπο στέκεται αλληλέγγυος «στην ύστατη προσπάθεια διάσωσης και διασφάλισης της συνέχειας» του ΑΟΞ. «Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης διευκρινίζουμε ό,τι το αθλητικό κέντρο του συλλόγου μας και το σύνολο των εγκαταστάσεών μας, τίθενται στη διάθεση των ποδοσφαιριστών των Ακαδημιών του Α.Ο.Ξ., χωρίς καμία διάθεση, προσπάθεια και πρόθεση διαμελισμού και επ’ ωφελείας της τρέχουσας κατάστασης», επισημαίνεται.

Η ανακοινωση αναφέρει τα εξής:

«Η Διοίκηση του Α.Ο. ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ, παρακολουθώντας τις δραματικές εξελίξεις και την δυσχερέστατη θέση στην οποία βρίσκεται η ιστορική και άλλοτε πανίσχυρη ομάδα της πόλης μας Α.Ο. ΞΑΝΘΗΣ, στέκεται αλληλέγγυα στην ύστατη προσπάθεια διάσωσης και διασφάλισης της συνέχειάς της, που καταβάλλεται αυτή τη στιγμή από τους τελευταίους Ξανθιώτες εναπομείναντες προασπιστές της ύπαρξής της. Οι ιστορικές Ακαδημίες του Α.Ο.Ξ., που στόλιζαν επί σειρά ετών το Πανελλήνιο ποδοσφαιρικό τοπίο, αποτελούσαν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Α.Ο.Ξ. και συμπαρασύρονται στη δίνη των εξελίξεων. Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης διευκρινίζουμε ό,τι το αθλητικό κέντρο του συλλόγου μας και το σύνολο των εγκαταστάσεών μας, τίθενται στη διάθεση των ποδοσφαιριστών των Ακαδημιών του Α.Ο.Ξ., χωρίς καμία διάθεση, προσπάθεια και πρόθεση διαμελισμού και επ’ ωφελείας της τρέχουσας κατάστασης. Ποδοσφαιριστές προερχόμενοι από τις Ακαδημίες του Α.Ο.Ξ, μπορούν να αθληθούν, να προπονηθούν και να συμμετέχουν στα προγράμματα των τμημάτων μας χωρίς καμία δέσμευση, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει επόμενη ημέρα για τον Α.Ο.Ξ και για την ιστορική του Ακαδημία».