Γ’ Εθνική: Προαναγγέλουν παραμονή της Αλεξανδρούπολης και του Ορφέα Ξάνθης οι ΕΠΣ Έβρου και ΕΠΣ Ξάνθης

Την παραμονή της Αλεξανδρούπολης και του Ορφέα Ξάνθης στην Γ’ Εθνική παρά τον περσινό αγωνιστικό υποβιβασμό τους προαναγγέλουν εμμέσως πλην σαφώς οι ΕΠΣ Έβρου και ΕΠΣ Ξάνθης, με βάση τις κληρώσεις που έκαναν παρουσία μάλιστα του προέδρου της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκου, που εμμέσως νομιμοποίησε αυτήν την κίνηση.

Η ΕΠΣ Έβρου το Σάββατο πραγματοποίησε την κλήρωση στο κύπελλο της ΕΠΣ Έβρου, σε πρώτη φάση με την συμμετοχή μόνο ομάδων της Β’ Κατηγορίας. Σε αυτές δεν συμπεριέλαβε ωστόσο τον ιστορικό Εβρο Σουφλίου. Η ομάδα του Σουφλίου όπως είναι γνωστό όμως, πέρυσι υποβιβάστηκε στην Β’ Κατηγορία από την Α’ Κατηγορία, με δεδομένο τον υποβιβασμό της Αλεξανδρούπολης από την Γ’ Εθνική στην Α’ ΕΠΣ Έβρου. Μόνο ο μη υποβιβασμός της Αλεξανδρούπολης ή η ενδεχόμενη άνοδος του πρωταθλητή Ιπποκράτη θα έδινε την ευκαιρία στον Εβρο Σουφλίου να συμβεί. Το δεύτερο δεν συνέβη, ωστόσο σε σχέση με τον υποβιβασμό ή μη της Αλεξανδρούπολης εκκρεμεί η απόφαση της ΕΠΟ μετά από όσα διέταξε το Διαιτητικό Δικαστήριο, που ακύρωσε την περσινή επικύρωση της βαθμολογίας του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής θεωρώντας μη νόμιμη την συμμετοχή στο πρωτάθλημα όσων ομάδων δεν διέθεταν πέρυσι αθλητική αναγνώριση. Αν λοιπόν η Αλεξανδρούπολη πετύχει την παραμονή της στην Γ’ Εθνική, τότε ο Εβρος Σουφλίου θα διατηρηθεί στην Α’ Κατηγορία. Με την κίνησή της η ΕΠΣ Εβρου να τον εξαιρέσει από την κλήρωση της Α’ Φάσης του Κυπέλλου, θεωρώντας τον προφανώς ομάδα της Α’ Κατηγορίας Εβρου, ίσως να δείχνει κάποια γνώση (και όχι απλά επιθυμία;) παραμονής του συλλόγου της Αλεξανδρούπολης στην Γ’ Εθνική.

Σε ανάλογη κίνηση προέβη και η ΕΠΣ Ξάνθης, η οποία επίσης πραγματοποίησε κληρώσεις για το Κύπελλο αλλά και τα πρωταθλήματα της Β’ και της Γ’ Τοπικής Κατηγορίας. Στην κληρωτίδα του Κυπέλλου συμμετείχε κανονικά η ομάδα του Ερμή Μάνδρας, την οποία όμως δεν συναντάμε στους συλλόγους της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης παρόλο που πέρυσι ήταν ο σύλλογος που βάσει της βαθμολογίας της Α’ Κατηγορίας υποβιβάστηκε. Ο μόνος τρόπος για να μπορούσε να παραμείνει στην κατηγορία βάσει της περσινής προκήρυξης ήταν αν τυχόν παρέμεναν δύο οι ομάδες της Ξάνθης στην Γ’ Εθνική. Με δεδομένο ότι ο πρωταθλητής Άρης Πετεινού δεν κατάφερε την άνοδό του, το ζήτημα που τίθεται είναι τι θα συμβεί με Ορφέα Ξάνθης και Αρη Αβατου. Βάσει της τελικής περσινής βαθμολογίας, που επικυρώθηκε αλλά ξεεπικυρώθηκε μετά από προσφυγή του Ορφέα στο Διαιτητικό Δικαστήριο, η ομάδα του Ορφέα υποβιβάζεται στο τοπικό. Πλέον με βάση την δικαστική απόφαση έχει ελπίδες παραμονής, αλλά με βάση την συγκεκριμένη απόφαση και εφόσον εφαρμοστούν όσα αναφέρονται, θα πρέπει σε αυτήν την περίπτωση να υποβιβαστεί ο Αρης Αβάτου, άρα η ΕΠΣ Ξάνθης να μείνει πάλι με μια ομάδα στην Γ’ Εθνική. Αγνωστο ωστόσο τι γνωρίζοντας, η ΕΠΣ Ξάνθης προχώρησε στην κλήρωση της Β’ Κατηγορίας χωρίς να περιλαμβάνει σε αυτήν τον Ερμή Μάνδρας, άρα θεωρώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι θα καταφέρουν και οι δυο ομάδες του Ορφέα και του Αβάτου να παραμείνουν στην Γ’ Εθνική.

Το ενδιαφέρον είναι ότι και στις δύο κληρώσεις παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος, που εμμέσως έτσι νομιμοποίησε την διαδικασία, άρα νομιμοποίησε και τις κινήσεις των δύο ΕΠΣ να θεωρήσουν εμμέσως πλην σαφώς ότι οφείλει να εφαρμοστεί από πέρυσι ο νομος για το Μητρώο και έτσι να παραμείνουν στη Γ’ Εθνική και ο Ορφέας Ξάνθης και η Αλεξανδρούπολη, αλλά με κάποιον τρόπο να παραμείνει και ο Αρης Αβάτου.