Νέα απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου «υπέρ του νόμου για μητρώο» και ακύρωση της βαθμολογίας – Σε δύσκολη θέση η ΕΠΟ!

Μετά τη δικαίωση του Πανδραμαϊκού και του Ορφέα Ξάνθης, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε και μια γυναικεία ομάδα σε παρεμφερή υπόθεση που έγινε γνωστή την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, δικαίωσε την γυναικεία ομάδα της Ζακύνθου, Δόξα Πηγαδακίων, η οποία ζήτησε να ακυρωθεί η βαθμολογία στον 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών επειδή η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στον 2ο όμιλο, “Νέες Ατρομήτου”, δεν έχει την απαραίτητη αθλητική αναγνώριση της ΓΓΑ που βάσει του νόμου για το μητρώο ερασιτεχνικών σωματείων ήταν προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή τις Εθνικές Κατηγορίες για την σεζόν 2021-2022.

Η ομάδα της Δόξας τερμάτισε δεύτερη στη βαθμολογία και ουσιαστικά διεκδικεί να καταλάβει αυτή την 1η θέση και την άνοδο στην Α’ Εθνική. Η νέα αυτή εκκρεμοδικεία θα δημιουργήσει νέα καθυστέρηση στην διαμόρφωση του χάρτη στα Γυναικεία Πρωταθλήματα και άρα τις κληρώσες. Ειδικότερα το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία του συνεδρίαση την ακόλουθη απόφαση:

“Δέχεται εν μέρει κατά πλειοψηφία την προσφυγή του σωματείου Δόξα Πηγαδακίων ΑΟ κατά της από 22/07/2022 επικύρωσης του βαθμολογικού πίνακα της Β’ Κατηγορίας Γυναικών από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.
Ακυρώνει την απόφαση της ΕΕ/ΕΠΟ περί επικύρωσης του από 22/7/2022 Πίνακα Βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων του 2ου Ομίλου της Β’ εθνικής Κατηγορίας Γυναικείου Ποδοσφαίρου αγωνιστικής περιόδου 2021-2022.”

Αναμένεται η αντίδραση της ΕΠΟ, που βρίσκεται έτσι κι αλλιώς σε δύσκολη θέση με την υπόθεση του Πανδραμαϊκού και του Ορφέα Ξάνθης που εδώ και εβδομαδες εκκρεμοδικεί χωρίς να λαμβάνει οποιαδήποτε απόφαση η ΕΕ της ΕΠΟ.