Προανήγγειλε μήνυση κατά του Κιοτζένη της ΕΠΣ Ξάνθης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ελλάδος

Αλυσιδωτές είναι οι αντιδράσεις στον κόσμο της διαιτησίας με αφορμή την κίνηση για τη δημιουργία νέας Ένωσης Διαιτητών.

Μάλιστα οι εξελίξεις παίρνουν νέα διάσταση αφού ο πρόεδρος της υφιστάμενης ΟΔΠΕ / Ένωσης Διαιτητών Ηλίας Καραμάνης με δήλωσή του προτείνει να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στους αξιωματούχους διαιτησίας που πρωτοστάτουν στη δημιουργία νέας Ένωσης Διαιτητών – ανάμεσα στους οποίους όπως αποκαλύφθηκε είναι και ο παλαίμαχος διαιτητής της ΕΠΣ Ξάνθης και μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Ξάνθης Βαγγέλης Κιοτζενης.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Τις τελευταίες ημέρες σε όλα τα site ηλεκτρονικής δικτύωσης έχει αναρτηθεί η πρωτοβουλία ΕΝ/ΕΝ και μη ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Διαιτητών καιΠαρατηρητών Διαιτησίας για την δημιουργία τριών ΣωματείωνΔιαιτησίας με σκοπό την ίδρυση Ένωσης Διαιτητών με εκλογές και ο Πρόεδρός της θα έχει θέση στην επόμενη Ε.Ε. της ΕΠΟ .
Κάνω γνωστό σε όλους όσους πήραν αυτή την πρωτοβουλία και σε όσους θέλουν να την επαναλάβουν ότι ο νόμος του κράτους 2725/1999 επ. άρθρο 43 προβλέπει και υπάρχει μία μόνο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ (Ο.Δ.Π.Ε.) η οποία μετονομάσθηκε σε Ο.Δ.Π.Ε. – ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ με απόφαση της Γ.Σ. και έγινε αποδεκτή από το Ειρηνοδικείο Πειραιά (Διαταγή ΥΠ ΑΡΙΘ. 32/2021).
Η ΟΔΠΕ πλέον, με αυτή την Διαταγή 32/2021 του Ειρηνοδικείου Πειραιά για την λειτουργία της και τους σκοπούς της χρησιμοποιεί τον διακριτικό τίτλο «ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ».
Το νέο Καταστατικό της Ο.Δ.Π.Ε. – ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ κατετέθη την 25/8/2021 αρ. Πρωτ. ΟΔΠΕ 41, αρ. Πρωτ ΕΠΟ 18249/26.8.2021 με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αίτηση για την εγγραφή της ως μέλος της ΕΠΟ.
Με την παρέλευση ενός έτους και επειδή δεν ανταποκρίθηκε η ΕΠΟ στο αίτημά μας, καταθέσαμε νέα αίτηση με αρ. Πρωτ. ΟΔΠΕ – ΕΔ60/24.8.2022 και αρ. Πρωτ. ΕΠΟ 20156/25.8.2022 και συμπληρωματικά στοιχεία και περιμένουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας της εγγραφής μας ως μέλος της ΕΠΟ.
Επίσης ο Ν. 2725/1999 άρθρο 43 επιτρέπει μόνο έναν Σύνδεσμο Διαιτητών σε κάθε νομό και υπάρχουν 53 νόμιμοι Σύνδεσμοι Διαιτητών σε όλη την Ελλάδα.
Ως Πρόεδρος της ΟΔΠΕ – ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ έχω συγκαλέσει Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και η πρότασή μου προς το Δ.Σ. είναι να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών για ότι …εξωθεσμικά υλοποιήθηκε και δημοσιεύθηκε μέχρι σήμερα και εναντίον όσων έδρασαν και πήραν αυτή την πρωτοβουλία και καθώς για όσους πάρουν παρόμοιες αντικαταστατικές και εξωθεσμικές δράσεις.
ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΝΟΜΙΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΝΟΜΙΜΟΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΡΕΙΣ (53) ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άλλωστε υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, π.χ. 14/2021 ΕιρηνοδικείοΠειραιά που αναφέρει, ότι δεν προβλέπεται από καμία διάταξη τουΝ.2725/1999 όπως ο νόμος αυτός ισχύει, η σύσταση άλλου φορέα, αντιθέτως, σύμφωνα με το άρθρο 43Α παράγραφος 1 εδάφιο β’ τουιδίου ως άνω νόμου , η Ομοσπονδία Διαιτών «………. Αποτελεί τοανώτατο όργανο των διαιτητών …..»
Για το Δ.Σ./Ο.Δ.Π.Ε. – Ε.Δ.
Ο Πρόεδρος
ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΗΛΙΑΣ
Καθηγητής Διαιτησίας
τ. Διαιτητής FIFA»