Είναι επίσημο: Πετάγονται εκτός γηπέδων αλλά και εκτός πρωταθλημάτων οι σύλλογοι εκτός του Μητρώου της ΓΓΑ! Δεν δόθηκε νέα παράταση

Διευκρινιστική εγκύκλιο εξέδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Αυγενάκης με τίτλο «Διευκρινίσεις σχετικά με την χορήγηση άδειας τέλεσης αθλητικής συνάντησης του άρθρου 56Δ του ν. 2725/1999 και παραχώρησης αθλητικών εγκαταστάσεων».

H εγκύκλιο απεστάλη την Τρίτη σε όλες τις Περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης της Περιφέρειαας ΑΜ-Θ, οι οποίες υποχρεωτικά θα ενημερώσουν τους Δήμους (όπως αναφέρεται στη τελευταία σελίδα).

Στο κείμενο της εγκυκλίου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «… Αθλητικό σωματείο που δεν πληροί τις ανωτέρω προϋποθέσεις δεν μπορεί να χορηγηθεί άδεια διεξαγωγής αθλητικής συνάντησης».

Ουσιαστικά όσες ομάδες έμειναν εκτός Μητρώου σε όλα τα αθλήματα, από τις 5 Σεπτεμβρίου και μετά δεν δικαιούνται να μετέχουν σε πρωταθλήματα ή κύπελλα, ούτε να φιλοξενούν αγωνες και επιπλέον δεν μπορούν ούτε καν για προπονήσεις να χηρσιμοποιούν γήπεδα ή αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στο Δημόσιο ή του Δήμους.

Μετά και από αυτήν την εγκύκλιο, πολλές συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί για το προσεχές Σαββατοκύριακο (17-18/9/2022) και περιλαμβάνουν ομάδες εκτός μητρώου, σύμφωνα με την εγκύκλιο, δε μπορούν να διεξαχθούν.

Ηδη η εγκυκλιος διακινείται μεταξυ των τοπικών περιφερειακών ενωσεων αλλά και των τοπικών όπως η ΕΚΑΣΑΜΑΘ, η ΕΣΠΕΘΡ αλλά και οι ΕΠΣ που καλούνται να λάβουν αποφάσεις για την διεξαγωγή των διοργανωσεων τους μέχρι την οριστική αποφαση της ΕΠΟ στα τέλη του μηνα. Η εγκύκλιος είναι η εξής:



01.

Δεν «χόρτασαν» ακόμα με την «πανδημία» | Με test οι ανεμβολίαστοι προπονητές και επαγγελματίες αθλητές

13/9/2022 12:09:20

Αθλητική ενημέρωση

Μέλος του

LINKS