Στο όρος Καζμπέκ του Καυκάσου στη Γεωργία έξι μέλη του ΕΟΣ Κομοτηνής και δύο του ΕΟΣ Ξάνθης (+photos)

Το όρος Kazbek είναι ανενεργό ηφαίστειο στην οροσειρά του Καυκάσου, στη Γεωργία, λίγο νοτιότερα από τα σύνορα με τη Ρωσία. Με ύψος 5.047 μέτρα είναι μια από τις ψηλότερες κορυφές του Καυκάσου.

Εκεί βρέθηκε οκταμελής αποστολή από την Θράκη (6 μέλη του ΕΟΣ Κομοτηνής και 2 του ΕΟΣ Ξάνθης) που έμεινε στο βουνό 4 ημέρες για εγκλιματισμό και έφτασε στην κορυφή το πρωινό της 18ης Αυγούστου 2022.

«Για την προσέγγιση της βόρειας πλευράς του βουνού διασχίσαμε τον παγετώνα, ο οποίος ήταν γεμάτος κρεβάς. Σχηματίστηκαν 2 σχοινοσυντροφιές, οι οποίες διασφάλισαν την ασφαλή διέλευση της αποστολής.
Με τα τελευταία μέτρα αρκετά επικίνδυνα, με κατολισθήσεις που το πρωί σε τρόμαζαν και το βράδυ σε ξυπνούσαν, με θερμοκρασίες max -10 και ολοήμερους δυνατούς ανέμους η αποστολή παρέμεινε συμπαγής και ολοκλήρωσε την προσπάθεια με επιτυχία»
, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Αρχοντής Εξακοΐδης του ΕΟΣ Κομοτηνής από τον οποίον συμμετείχαν ακόμα οι Φικρέτ Τσακιρμουσταφά, Εγκε Τσακιρ, Θοδωρής Μανουσιδης, Παναγιώτη Κυριάκου και Πατίνα Σουλίου ενώ από τον ΕΟΣ Ξάνθης έλαβαν μέρος στην αποστολή οι Ελενα Χαρά και Μπάμπης Παπαγιάννης.