Super League: Καρπαζιά της ΑΕΚ από τον Βόλο που πήρε το διπλό στη Ριζούπολη – Βασικός ο Μάνταλος, δεν έπαιξε ο Τσέλιος

Γκέλα ολκής για την ΑΕΚ που γνώρισε την ήττα με 0-1 από τον Βόλο στη Ριζούπολη, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League.

Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να κυριαρχήσει, αλλά ο επικίνδυνος Βόλος ήταν εκείνος που έκρουε τα προειδοποιητικά… καμπανάκια με ένα σουτ του Βίκτορ Φερνάντεθ στο 4′ και άλλο ένα του Μεταξά στο 7′. Η Ένωση παρουσίαζε πρόβλημα στη δημιουργία και οι κυανέρυθροι πήραν το προβάδισμα στο 19′ με ένα φανταστικό σουτ του Ντέλετιτς. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και απομάκρυνση του Τζαβέλλα με το κεφάλι, ο Πινέδα έχασε την κατοχή της μπάλας και ο Ντέλετιτς με ένα τρομερό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στη γωνία του Στάνκοβιτς και… τιμώρησε την πρώην ομάδα του, χωρίς να πανηγυρίσει το γκολ.

Στο β’ μέρος ο Αλμέιδα απέσυρε τον Κομοτηναίο μέεσοεπιθετικό της Ένωσης Πέτρο Μάνταλο, περνώντας στο ματς τον Λιβάι Γκαρσία. Στο 51′ ο Γκατσίνοβιτς που πέρασε στη δεξιά πλευρά συνέκλινε προς τα μέσα, αλλά το σουτ μπλόκαρε στη γωνία του ο Κλέιμαν. Η Ένωση συνέχιζε την πίεση, αλλά όπως και στο πρώτο μέρος της έλειπε η σωστή τελική πάσα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η περιοχή φαινόταν άδεια καθώς ο Αραούχο αναγκαζόταν να βγαίνει έξω από το «κουτί» για να πάρει μπάλα και να βοηθήσει στη δημιουργία απέναντι σε μια ανασταλτική λειτουργία του Βόλου που διέθετε συνοχή.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας μια τελική του Λιβάι από σέντρα του Χατζισαφί που κόντραρε στον Εσκοβάλ, μπλόκαρε ο Κλέιμαν, ενώ στο 64′ και πάλι ο Λιβάι έκλεψε και πήγε από πλάγια θέση να κρεμάσει τον γκολκίπερ του Βόλου αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο. Ο Αλμέιδα πέρασε και τον Ρότα στη θέση του Πινέδα, μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-2. Οι κιτρινόμαυροι συνέχιζαν να πιέζουν. Ένα σουτ του Τσούμπερ στο 67′ πέρασε πάνω από την εστία του Κλέιμαν, με τον χρόνο να πιέζει πλέον ασφυκτικά τους κιτρινόμαυρους και τον Βόλο να κρατάει γερά. Η ΑΕΚ έψαχνε και από στατικές φάσεις το γκολ της ισοφάρισης, όπως αυτή στο 74′ μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Τζαβέλλα που πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

Με την ΑΕΚ όλη μπροστά ο Βόλος περίμενε να χτυπήσει σε αντεπίθεση και θα μπορούσε να το κάνει στο 78′ όταν μετά από λάθος του Σιμάνσκι ο Φαν Βέερτ από πλάγια θέση πλάσαρε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σιμάνσκι δεν τελείωσε σωστά τη φάση με τον Κλέιμαν να πέφτει και να μπλοκάρει. Ο Αλμέιδα παίζοντας τα πλέον όλα για όλα πέρασε και τον Αλμπάνη αντί του Γιόνσον. Το σωστό επιθετικό πλάνο ωστόσο απουσίαζε. Μια κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία στο 87′ δεν βρήκε στόχο, με την Ένωση να έχει κλείσει τον Βόλο στην περιοχή του χωρίς αποτέλεσμα. Ο Βόλος έφυγε με ένα σπουδαίο διπλό, με την Ένωση να χάνει τρεις πολύτιμους βαθμούς. Στις καθυστερήσεις το γκολ του Τσοκάνη ακυρώθηκε ως οφσάιντ.