Χωρίς την παραμικρή αθλητική δράση η φετινή διοργάνωση του «Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους»

Το Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους ξεκίνησε σαν ένας πολιτιστικός και αθλητικος θεσμός με αρκετές δράσεις, αλλά φέτος φαίνεται ότι ο αθλητισμός… εξαφανίστηκε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε στην διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης που διοργανώνεται κυρίως στο Φανάρι αλλά και σε Κομοτηνή – Μαρώνεια ούτε σε αυτήν του Εβρου που έχει ως βάση την Αλεξανδρούπολη, περιλαμβάνονται αθλητικές δράσεις όπως τα προηγούμενα χρόνια. Ούτε καν αθλητικές επιδείξεις, βόλτες με ιστιοπλοϊκά σκάφη ή τουρνουά μπιτς βόλει, σόκερ, χάντμπολ, τένις κλπ, όπως συνέβαινε παλιά στις παραλίες.

Με εξαίρεση κάποιες μικρές ιστιοπλοϊκές βόλτες από το Πόρτο Λάγος στις δράσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, αυτές του Έβρου και της Ροδόπης αλλά και της Ξάνθης προτίμησαν να σπαταλήσουν τα ουκ ολίγα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό τους για αυτό το Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους με κάποιες συναυλίες ντόπιων ή δευτεροκλασάτων καλλιτεχνών, που μόνο στην αίγλη του Φεστιβάλ των προηγουμενων ετών δεν παραθέτουν.

Και είναι κρίμα γιατι ένα Φεστιβάλ που φέρει τον τίτλο του Θρακικού Πελάγους και διεξάγεται αυτές τις μέρες θα έπρεπε να ξεκινά από το χαρακτηριστικό του Θρακικού Πελάγους και να δίνει έμφαση στις αθλητικές δράσεις που θα μπορούσσαν να αναπτυχθούν μέσα στην θάλασσα αλλά και στις παραλίες…