Pre League: Αποσύρθηκε ο Φίλιππος Βέροιας, επιβεβαίωσε η ΕΟΠΕ την ευκαιρία για ομάδες της Θράκης να διεκδικήσουν την θέση του

Επιβεβαιώθηκε ότι το παιχνίδι του Φίλιππου Βέροιας με τον Αθλο Ορεστιάδας στα μπαράζ ήταν από ό,τι φαίνεται το τελευταίο σε υψηλό επίπεδο για την ομάδα της Ημαθίας.

Με ανακοινωσή της η Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης έκανε επίσημα γνωστό ότι «στο πρωτάθλημα της Pre League Ανδρών δεν δήλωσε συμμετοχή ο Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας».

Το ΔΣ της ΕΟΠΕ αποφάσισε την συμπλήρωση της κατηγορίας σύμφωνα με το άρθρο 10 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και τη χορήγηση wild card σε ομάδα της Β’ Ζώνης, θέτοντας τα παρακάτω κριτήρια:
Α.Υποχρεωτικό: ομάδα Β’ Ζώνης
Β.Επιπλέον για την αξιολόγηση των αιτήσεων να ληφθούν υπόψη:
Προδιαγραφές γηπεδικών εγκαταστάσεων
1.Ιδιόκτητες εγκαταστάσεις
2.Προδιαγραφές διεξαγωγής αγώνων βόλεϊ (βαμμένος αγωνιστικός χώρος, εγκεκριμένο δάπεδο)
3.Διάθεση εγκαταστάσεων για τις ανάγκες των Εθνικών Ομάδων

Οι φήμες επιμένουν, όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, ότι μεγάλο φαβορί για να λάβει αυτήν την wild card είναι ο Ηρακλής. Ωστόσο όσο η διαδικασία μένει ανοιχτή, περιθώριο υπάρχει από όλες τις ομάδες της Β’ Ζώνης, δηλαδή ης Βορείου Ελλάδος.

Συνεπώς την θέση μπορούν κάλλιστα να διεκδικήσουν οι τέσσερις ομάδες της Θράκης στην Α2 Ανδρών και πρακτικά η ΑΕ Κομοτηνης που μόλις υποβιβάστηκε από την Pre League, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που διαθέτει ιστορία και υπάρχει και ένα μνημόνιο της ΕΟΠΕ με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για τις Εθνικές Ομάδες, ο Εβρος Σουφλίου που επίσης φιλοξενεί καμπ των Εθνικών Ομάδων και ο Ερμογένης Ξάνθης που φέτος επέστρεψε στην Α2 και διαθέτει επίσης εγκαταστάσεις ενώ πρόσφατα η Ξάνθη φιλοξένησε και Masters στο μπιτς βόλεϊ. Επιπλέον, είναι ευκαιρία να επιστρέψουν στο προσκήνιο από το τοπικό της ΕΣΠΕΘΡ ο ιστορικός ΑΟ Ορεστιάδας ή η Γυμναστική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης που είχε φαγωθεί πέρυσι να πάρει wild card στην Α1. Συνεπώς, οι προοπτικές υπάρχουν και τα κριτήρια τηρούνται. Το ερώτημα ειναι: θέλει καμια ομάδα της Θράκης να εκμεταλλευθεί αυτήν την χρυσή ευκαιρία;