Super League 2: Αίτημα Ηλιάδη στην ΕΠΟ να μην επιτρέψει την συμμετοχή του ιστορικού Ηρακλή στο νέο πρωτάθλημα

Με εξώδικο που εστάλη από τον πρώην αρχηγό του Πανθρακικού Στέλιο Ηλιάδη προς την ΕΠΟ, ζητείται να μην επιτραπεί από την Ομοσπονδία η συμμετοχή του Ηρακλή στο πρωτάθλημα για χρέη της προηγούμενης ΠΑΕ προς το πρόσωπό του.

Αναλυτικά το κείμενο, που αποκαλύπτει το SoccerPlus, έχει ως εξής

ΠΡΟΣ
1.ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ,
2.ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ
ΕΠΟΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:
1.ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΟ,κ.Παναγιωτη ΜΠΑΛΤΑΚΟ,
2.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ
ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Του Στυλιανού ΗΛΙΑΔΗ, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή,Μέλους της ΚΕΠ, κατοίκου Καρδίτσας         
Κ Α Τ Α
Της ΠΑΕ ΠΟΤ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ
Με την υπ.αριθμ.112/2022 απόφαση του ΔΔΠ απορρίφθηκε το αίτημα μου για επιβολή πειθαρχικών ποινών κατά της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, όμως δια του δεσμευτικού σκεπτικού της έγιναν δεκτά τα εξής αιτήματα μου:
1.ΔΙΑΓΝΩΣΘΗΚΕ Η ΥΠΑΡΞΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΚΡΙΘΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ (2016-2017),ΟΥΤΕ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΠΑΕ!
2.ΔΙΑΠΛΑΣΘΗΚΕ Η ΕΝΟΧΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΑΕ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΠΑΕ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ!
3.ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΗΚΕ Η ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΕΟΔ ΩΣ ΕΓΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ!
ΕΠΕΙΔΗ ουσιαστικά με αυτή την απόφαση του το ΔΔΠ ως προς το σκέλος της κρίσης του περί Αθλητικής Διαδοχής , ενήργησε βάσει των εγχώριων και διεθνών ποδοσφαιρικών κανονισμών, αφαιρώντας μάλιστα ερμηνευτικά τις κακέκτυπες αντιγραφές του Νόμου Κοντονή, όσον αφορά τους περιορισμούς του 2016-2017 και της “προηγούμενης ΠΑΕ”.
ΕΠΕΙΔΗ όμως ως προς το πειθαρχικό σκέλος,το ΔΔΠ κινήθηκε πέραν της διαιτητικής δικαιοδοσίας που του παρέχει το άρθρο 17 του ΔΚΛ, εφαρμόζοντας ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ(ΑΚ 281) ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, όπως αυστηρά προβλέπει η παρ.3 του άρθρου 17 που κατ’εξαιρεση κι επί ύπαρξης κενού προβλέπει αναλογική εφαρμογή του ΚπολΔ,ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ!
ΕΠΕΙΔΗ από την πρόσφατη τροποποίηση του ΚΑΠ και την θεσμοθέτηση της διάταξης του άρθρου 7 παρ.1, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΠΟ, ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ  ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, συνάγεται το ασφαλές νομικό πόρισμα οτι ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ Ή ΕΡΕΙΔΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ Ή ΑΣΧΕΤΩΝ ΝΟΜΩΝ, ΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΜΗ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ Ή ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΟΙ!
ΕΠΕΙΔΗ επομένως ,δεν έχουν πλέον καμία κανονιστική ισχύ (και πρέπει και τυπικά να διαγραφούν ως προς τις παραγράφους που ακολουθούν τις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις του νόμου) οι δυστυχώς επαναληφθείσες διατάξεις των άρθρων 4-5 του Παραρτήματος 01 του ΚΑΠ που αναφερόμενες στην Αθλητική Διαδοχή των ΠΑΕ εξακολουθούν, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΔΠ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, να θέτουν τα περιοριστικά όρια του αθλητικού νόμου (άρθρο 111)για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 και την “αμέσως προηγούμενη ΠΑΕ”.
ΕΠΕΙΔΗ όμως αντιθέτως και ορθότατα,στις ίδιες διατάξεις, ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ Η ΡΗΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΟΧΕΣ ΠΑΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΠΙΔΙΚΑΣΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΕΝΤΑΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ.
ΕΠΕΙΔΗ με τις ίδιες διατάξεις 4-5 ,η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να μην επιτρέψει την συμμετοχή της νεοϊδρυθείσης ΠΑΕ να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα,αν δεν εξοφλήσει τα επιδικασθεντα.
ΕΠΕΙΔΗ δυστυχώς μέχρι σήμερα καμία Εκτελεστική Επιτροπή, κανένας Πρόεδρος, καμία Επιτροπή Δεοντολογίας και καμία Επιτροπή Συμμόρφωσης,δεν φρόντισε να ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ!
ΕΠΕΙΔΗ εγώ μαζί με άλλους 8 συμπαίκτες και συναδελφους μου είχα υποβάλλει αλλεπάλληλες καταγγελίες στο Τμήμα Αδειοδότησης, ώστε να μην αδειοδοτηθεί η νέα ΠΑΕ ΠΟΤ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, λόγω της καταδολιευτικης χρήσης της νέας επωνυμίας του και λόγω των χρεών της προς εμάς, παρότι ουδέποτε κληθηκαμε ενώπιον των Οργάνων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, πληροφορηθηκαμε με ηθική ικανοποίηση οτι το αίτημα μας έγινε δεκτό, χωρίς όμως να μας κοινοποιηθεί το σκεπτικό του ΠΟΑ και του ΔΟΑ.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου         
ΣΑΣ ΖΗΤΩ
1.ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΤΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΠΑΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΜΟΥ (ΠΕΕΟΔ-ΔΔΠ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΕΝΤΟΣ 50%ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ,
2.ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΣΚΕΠΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΟΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΟΑ, άλλως
3.ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΩΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ (ΠΑΕ-ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ) ΣΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.       
   Αθήνα 22.8.2022
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
Γεώργιος ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΑΜ ΔΣΑ 14162, Φαβιέρου 47,Αθήνα