Νέα βέλη Τσιάρτα κατά του Ντέμη Νικολαΐδη: «Ήταν ο ηθικός αυτουργός της επιθεσης των οπαδών της ΑΕΚ στους Θρακομακεδόνες το 2004»

Ο Βασίλης Τσιάρτας μπορεί να δείχνει ήρεμος και… αργός στην καθημερινότητά του, στις κινήσεις του ως παίκτης, ακόμα και στον τρόπο που μιλάει, αλλά όταν μιλάει η γλώσσα του ενίοτε τσακίζει κόκκαλα.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στους Betarades, έριξε… ρουκέτες για την ΕΠΟ, τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τον Τάκη Μπαλτάκο αλλά και τον… Ντέμη Νικολαΐδη, αφου ενα μεγαλο μέρος της συνέντευξης αφορούσε την ΑΕΚ.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης 2004 ανοίγει για τα καλά και τον φάκελο ΑΕΚ αναφέροντας με λεπτομέρειες όσα συνέβησαν λίγες εβδομάδες πριν από το Euro της Πορτογαλίας με την περίφημη επίθεση των οπαδών της Ένωσης στο αθλητικό κέντρο στους Θρακομακεδόνες. 

Εξηγεί με λεπτομέρειες γιατί χτυπήθηκαν ο Γιαννάκης Οκκάς και ο Μιχάλης Κασάπης, πως γλίτωσε κατά λάθος ο ίδιος γιατι «με κλείδωσε στα μπάνια ο Νίκος Πανταζής» και αναφέρει για πολλοστή φορά ως ηθικό αυτουργό τον Ντέμη Νικολαϊδη.

Στα της ΑΕΚ κάνει λόγο ωστόσο και για τον υποβιβασμό της ομάδας το 2013, μετά την εντός έδρας ήττα – σοκ από τον Πανθρακικό, αφήνοντας υπονοούμενα για κάποιους που αυτή η εξέλιξη «τους βόλευε».

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τσιάρτας τα βάζει με τον Ντέμη, τον οποίο στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει μέχρι και… εκβιαστή. Μάλιστα, είχε βγει μπροστά εναντίον του Ντέμη όταν εκείνος είχε αναλάβει πρόεδρος το 2005 σχολιάζοντας σε όσους τότε του επιτίθεντο:

«Αυτοί που προνόησαν να δημιουργηθεί τόσο αρνητικό κλίμα εναντίον αυτών των παικτών μάλλον είχαν ξεχάσει ότι κάποιοι είχαν δικαίωμα να κάνουν προσφυγές κι αν προχωρούσαν σε μια τέτοια κίνηση, τώρα δε θα υπήρχε ΑΕΚ. Εμείς όμως τότε κοιτάξαμε το συμφέρον της ομάδας.

«Οι ίδιοι ξέχασαν ότι ο Νικολαΐδης δεν είχε χαρίσει ούτε ένα ευρώ και στο τέλος στράφηκαν εναντίον μας, επειδή δεν δεχθήκαμε τη μείωση που μας πρότεινε ο Ντέμης. Οι ίδιοι ξέχασαν ότι ο Νικολαΐδης δεν είχε λαμβάνειν τίποτα για τον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του και παράτησε την ομάδα, που τόσο λέει ότι αγαπάει. Εμείς μείναμε ένα χρόνο και παίζαμε απλήρωτοι για να μη διαλυθεί. Κι όταν μας έφερε την πρόταση να πάρουμε το 70% των δεδουλευμένων, του προτείναμε να δώσει πίσω κι αυτός το 30% από τις συνολικές απολαβές του από την ΑΕΚ. Ο Ντέμης είχε μόνο προσωπικό όφελος από την ομάδα».

Επίσης ο Τσιάρτας είχε πει, εν έτει 2005: «Ο κόσμος ξέχασε εύκολα μία σκληρή δήλωση του Νικολαΐδη, πριν από το ματς με τον Ολυμπιακό, επί Σάντος, που με ισοπαλία θα παίρναμε τον τίτλο και είχε πει: Εντάξει και τι έγινε; Το πολύ πολύ να χάσουμε ένα πρωτάθλημα. Σε εκείνο το ματς, εγώ είχαν τράβηγμα κι έκανα ένεση για να παίξω. Αλλά όλα αυτά για κάποιους δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει να διοικεί κάποιος με τον οποίο περνούν καλά».