Ευρωπαϊκό Ενόργανης: Η κρυμμένη πίσω από το 6ο χρυσό του Λευτέρη Πετρούνια πανήψηλη Εβρίτισσα

Πρωταθλητής Ευρώπης για έκτη φορά στην καριέρα του αναδείχτηκε ο απόλυτος «άρχοντας των κρίκων», Λευτέρης Πετρούνιας. 

Ο χρυσός ολυμπιονίκης του Ριο ντε Τζανέιρο το 2016 και χάλκινος ολυμπιονίκης του Τόκυο πέρυσι, εκτέλεσε με ιδανικό τρόπο ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα ασκήσεων και δεν άφησε περιθώρια σε κάποιον αντίπαλό του να τον απειλήσει. 

Pavel Golovkin/Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Ο Πετρούνιας βαθμολογήθηκε με 15.133 (15.100 είχε στον προκριματικό) και άφησε πίσω του στην 2η θέση τον Τούρκο Ασίλ με 15.033 και στην 3η και το χάλκινο μετάλλιο τον Βρετανό Τούλοχ με 14.866.

Ο Έλληνας αθλητής ισοφάρισε σε χρυσά μετάλλια στο ίδιο όργανο τον Ούγγρο Κρίστιαν Μπέρκι, που έχει και αυτός έξι χρυσά αλλά στον πλάγιο ίππο.

Ξεπέρασε παράλληλα τον Βλάση Μάρα που είχε κατακτήσει πέντε χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια στο μονόζυγο και γίνεται ο πιο πετυχημένος Έλληνας αθλητής σε όλα τα σπορ σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Πίσω και από αυτήν την επιτυχία του Πετρούνια όμως, πέρα από την σύζυγό του Βασιλική Μηλούση που του έχει συμπαρασταθεί όσο κανείς τα τελευταία χρόνια, κρύβεται και μια Εβρίτισσα. Ο λόγος για την Ιβάνα Τζούριτς, την φυσικοθεραπεύτρια όλης της ελληνικής αποστολής της Εθνικής Ενόρργανης αλλά και προσωπικά του Λευτέρη Πετρούνια.

Η πανήψηλη Ιβάνα Τζούριτς είναι πρώην βολεϊμπολίστρια και αδελφή του πρώην αρχηγού της Εθνικής Ανδρών Βόλεϊ Μιταρ Τζουριτς, κορη του Μίλαν Τζουριτς που έπαιξε στην μεγάλη ομάδα του ΑΟ Ορεστιάδας την δεκαετία του ’90. Τα δυο αδέρφια μεγάλωσαν στην Ορεστιάδα και μετά στην Αθήνα, αισθάνονται Έλληνες και προσφέρουν πολλά, ο καθένας από το αθλητικό πόστο του, στην Ελλάδα.

Η Ιβάνα Τζουριτς εδώ και πάνω από πέντε χρόνια αποτελεί την μόνιμη φυσικοθεραπευτρια της Εθνικής Ενόργανης και του Πετρούνια. Η ίδια πριν τον τελικό ανέβασε μια φωτο της με τον έξι φορές πρωταθλητή Ευρωπης και το υπόλοιπο τιμ, τον προπονητή του Δημήτρη Ράπτη και τον Νίκο Προβιά από την Ομοσπονδία, αναφέροντας ότι η ομαδική δουλειά κάνει τα όνειρα να γίνονται πραγματικότητα…