Ευρωπαϊκό Κωπηλασίας: Συγκίνηση από την Εβρίτισσα Χρύσα Μπισκιτζή για την χρυσή επιτυχία του αθλητή της Αντ. Παπακωνσταντίνου

Ακρως συγκινημένη εμφανίστηκε η Εβρίτισσα ολυμπιονίκης της κωπηλασίας και ταμίας του ΔΣ της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Χρύσα Μπισκιτζή για την πρόσφατη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου και ιδιως του αθλητή της Αντώνη Παπακωνσταντίνου.

Συνολικά η Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας επέστρεψε από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών του Μονάχου έχοντας στις αποσκευές ένα χρυσό μετάλλιο με τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου και τρία ασημένια με τον ολυμπίονίκη Στέφανο Ντούσκο, την Ευαγγελία Αναστασιάδου και την Ζωή Φίτσιου, συγκομιδή που την έφερε την Ελλάδα στην 5η θέση στο σχετικό πίνακα ανάμεσα σε 33 χώρες που πήραν μέρος στη διοργάνωση.

Οπως προαναφέρθηκε, ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου είναι αθλητής της Χρύσα Μπισκιτζή, η οποία δήλωσε: “Καταρχάς συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη διοργάνωση και τις επιδόσεις τους που μας έκαναν όλους περήφανους. Επιτρέψτε μου μία παραπάνω συγκίνηση για τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι αθλητή μου στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών ΕΝΟΑ. Τον Αντώνη τον ανέλαβα από μικρό παιδί στις κατηγορίες ανάπτυξης και έχω ζήσει όλα τα βήματα της πορείας και της εξέλιξής του. Οφείλω να πω ότι ξεκίνησε το άθλημα δειλά, αλλά το ταλέντο του σε συνδυασμό με την εργατικότητά του τον έφεραν εδώ που είναι σήμερα. Πέρσι ήταν Πρωταθλητής Ευρώπης Νέων στην ίδια κατηγορία (στο σκιφ ελ. βαρών) ενώ φέτος πήρε τον αντίστοιχο τίτλο στην κατηγορία των Ανδρών. Θέλω να κάνω αναφορά και για τον έτερο αθλητή μου από τον ΕΝΟΑ που συμμετείχε σε τελικό, τον Γιάννη Καλανδαρίδη, που μαζί με τον Θανάση Παλαιοπάνο (από τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων) πήραν την 5η θέση στον τελικό στο διπλό σκιφ ανδρών! Η Ελληνική Κωπηλασία είναι διαρκώς εξελισσόμενη! Η οργάνωση της Κωπηλασίας σε συνδυασμό με τη δουλειά του ομοσπονδιακού τεχνικού κ. Giοvanni Postiglione φέρνουν τα σπουδαία αυτά αποτελέσματα. Θυμίζω ότι στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, η Ελλάδα ανακηρύχθηκε 1η δύναμη στους Εφήβους και 5η δύναμη στους Νέους. Αυτό, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα στο Πανευρωπαϊκό Αδρών – Γυναικών δημιουργούν μία πολύ δυνατή βάση, η οποία μας κάνει να αισιοδοξούμε για σπουδαία πράγματα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024”.