Ευρωπαϊκό Κωπηλασίας: Χρυσός στο Μόναχο ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου με θρακιώτικη συμβολή στην τεράστια επιτυχία του

Το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που ολοκληρώθηκε στο Μόναχο κατέκτησε ο Έλληνας κωπηλάτης Αντώνης Παπακωνσταντίνου.

Αυτό ήταν το μοναδικό χρυσό της Ελλάδας στην διοργάνωση, αφού ο ολυμπιονίκης Στεφανος Ντουσκος λιγο αργοτερα στον δικό του συγκλονιστικό τελικό αναδείχθηκε δεύτερος ενώ ασημένιο κατέκτησε και η Ζωή Φίτσιου στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών.

Στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών ο Παπακωνσταντίνου τερμάτισε πρώτος με χρόνο 07:21.84 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Ιταλός Γκαμπριέλ Στρούζινα με 07:24.21 και το χάλκινο ο Ελβετός Άντρι Στρούζινα με 07:31.23.

Ο 23χρονος σκιφίστας για να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης βρέθηκε στην πρώτη τριάδα από την εκκίνηση, με τον Ιταλό Γκαμπριέλ Σοάρες να βρίσκεται στην πρώτη θέση και τους Παπακωνσταντίνου, Στρούζινα ν’ ακολουθούν. Στα 1.000 μέτρα της κούρσας, όμως ο Έλληνας κωπηλάτης πήρε κεφάλι και κρατώντας τον ρυθμό του δεν απειλήθηκε μέχρι τη γραμμή του φίνις.

Εκτός βάθρου έμειναν ο Σλοβένος Ράικο Χρβατ (4ος, 07:35.91), ο Αυστριακός Γιούλιαν Σέμπερλ (5ος, 07:42.90). «Ήμουν λίγο ανήσυχος πριν από τον αγώνα γιατί ήμασταν τόσο κοντά στα ημιτελικά, αλλά είμαι ευτυχισμένος που κατάφερα να κάνω ό,τι έπρεπε να για να πάρω τη νίκη» είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Έλληνας πρωταθλητής.

Αυτό που ελαχιστοι γνωρίζουν είναι ότι υπάρχει σημαντική θρακιώτικη συμβολή στην επιτυχία του Αντώνη Παπακωνσταντίνου. Προπονήτριά του είναι η Εβριτισσα ολυμπιονίκης Χρύσα Μπισκιτζή στον Συλλογο Αιγυπτιωτών, η οποία προφανως έχει βάλει το χεράκι της στην ανάδειξή του στην κορυφή της Ευρώπης.