«Ανάσα» στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ελλάδας έδωσε η FIFA! Παράταση για το μητρώο

Με επιστολή τους FIFA και UEFA ακυρώνουν την αυριανή λήξη της  προθεσμίας για το μητρώο των ποδοσφαιρικών σωματείων, γεγονός που δέχτηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Αυτό σημαίνει ότι καμία υποχρέωση ένταξης τους στο Μητρώο για τη φετινή σεζόν δεν θα έχουν τα σωματεία σύμφωνα με την ΕΠΟ.

Οι ανακοινώσεις της ΕΠΟ: «Με επιστολή τους προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία κοινοποιηθηκε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, οι  FIFA και UEFA ζητούν σήμερα, μεταξύ άλλων, την παράταση της προθεσμίας που έληγε αύριο, 17 Αυγούστου 2022, αναφορικά με την ένταξη των ποδοσφαιρικών σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον κ. Υφυπουργό.

Κατόπιν τούτου, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων  δύνανται να προχωρήσουν στην έκδοση των σχετικών προκηρύξεων και την οργάνωση των τοπικών πρωταθλημάτων τους με τη συμμετοχή όλων των σωματείων-μελών τους.

Η ΕΠΟ θα συμμετάσχει στην ομάδα εργασίας που προτείνεται να δημιουργηθεί άμεσα, προκειμένου να ρυθμιστούν όλα τα θέματα που άπτονται των πρόσφατων νομοθετημάτων, μέσα στο πλαίσιο της υποχρέωσής της να διαχειρίζεται ανεξάρτητα τις υποθέσεις της».

Λίγο αργότερα η ΕΠΟ Πρόσθεσε: «Επ’ αυτού και κατόπιν της επιστολής, σημειώνεται ότι όλα τα σωματεία θα αγωνισθούν εφέτος χωρίς την υποχρέωση ένταξής τους στο μητρώο της ΓΓΑ».