Ευρωβόλεϊ 2023: Με εκπληκτικούς Κουμεντάκη και Κασαμπαλή τρίποντη νίκη της Εθνικής απέναντι στην Κροατία

Το δύο στα δύο στις νίκες πέτυχε η Εθνική Ανδρών κόντρα στους Κροάτες έχοντας ως εξαιρετικούς τους Εβρίτες Κουμεντάκη και Κασαμπαλή.

Με τον κόσμο να δίνει παλμό στους Έλληνες διεθνείς ήρθε η νίκη μετά από 78 λεπτά και πλέον μετρούν αντίστροφα για την αναμέτρηση με τη Κύπρο το απόγευμα της Τετάρτης (10/8, 20:30 ΕΡΤ-3).

Από πλευράς των Εβριτών ο Αλεξανδρουπολίτης ακραίος Ραφαήλ Κουμεντάκης πέτυχε 10 πόντους με 6/15 επιθέσεις, 4 μπλοκ, 48% υποδοχές οι 38% άριστες, ο επίσης Αλεξανδρουπολίτης πασαδόρος Σταύρος Κασαμπαλής είχε 3 πόντους με 1/1 επιθέσεις, 1 μπλοκ, 1 άσσο και τέλος ο Σουφλιώτης διαγώνιος Δημήτρης Μούχλιας δεν πήρε καθόλου χρόνο συμμετοχής.

Με τρεις αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στη Νορβηγία για την Εθνική μας ομάδα, με τους Γιώργο Τζιουμάκα, Ραφαήλ Κουμεντάκη και Θοδωρή Βουλκίδη να ξεκινούν στην αρχική εξάδα που επέλεξε ο Ντάντε Μπονιφάντε.

Οι πόντοι της Ελλάδας προήλθαν: 6 άσσοι, 39 επιθέσεις, 9 μπλοκ, 21 λάθη αντιπάλων και της Κροατίας προήλθαν: 0 άσσοι, 21 επιθέσεις, 3 μπλοκ, 26 λάθη αντιπάλων.