Γ’ Εθνική: Σε FIFA και UEFA η ΕΠΟ για το θέμα Ορφέα Ξάνθης, Αρη Αβάτου, Αλεξανδρούπολης, Πανδραμαϊκού και Αγροτικού Αστέρα

«Έχουμε απευθύνει ερώτημα γι’ αυτήν την υπόθεση σε FIFA και UEFA». Αυτό αποκάλυψε το μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ και μέχρι πριν μερικούς μήνες (αλλά συντομα και εκ νεου) πρώτος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστέριος Αντωνίου, σε σχέση με το θέμα που έχει διαμορφωθεί στον 1ο Ομιλο της Γ’ Ενικής.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ για το θέμα Αγροτικού Αστέρα – Πανδραμαϊκού, ο Αντωνίου ανέφερε ότι «Έπρεπε να υπάρξει πρόβλεψη να μην αγωνίζονται οι ομάδες που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ. Ο Παναδραμαϊκός προσέφυγε κατά του Αγροτικού Αστέρα. Εγώ δεν θα το έκανα, αλλά είναι θεμιτό. Σήμερα ο Αστέρας είναι στο μητρώο, τη δικαιούται τη θέση (σ.σ. κέρδισε μέσω του ειδικού πρωταθλήματος την άνοδο στη Super League 2). Είναι λάθος ο νόμος».

Κατά την άποψη του Αντωνίου αλλά και της πλειοψηφίας των μελών της ΕΕ της ΕΠΟ, ακριβώς επειδή είναι λάθος ο νόμος, δεν πρέπει να εφαρμοστεί καθώς «είναι πολλές οι ομάδες που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο και στο γυναικείο πρωτάθλημα και στα επαγγελματικά». Μένει να φανεί αν αυτή η άποψη θα υπερισχύσει και στην απάντηση που θα έρθει από FIFA και UEFA.

Οπως έχει γράψει το ThrakiSportS, στην ΕΠΟ έχει διαμορφωθεί η τάση να μην αλλάξουν τα δεδομένα στον βαθμολογικό πίνακα του 1ου Ομιλου της Γ’ Εθνικής, να διατηρηθεί ως πρωταθλητής και να ανεβει στην SL2 ο Αγροτικός Αστέρας, να υποβιβαστούν Ορφέας Ξάνθης και Αλεξανδρούπολη και να παραμείνουν στην κατηγορία Αρης Αβατου και οι ομάδες της Θεσσαλονίκης (Σοχός, Θέρμη).

Μάλιστα, στα πηγαδάκια αναφέρεται ότι ο τρόπος για να ξεπεραστεί ο σκόπελος του Διαιτητικού Δικαστηρίου είναι ότι η απόφαση απλά ακυρώνει την επικύρωση της βααθμολογίας επειδή υπήρχαν αυτές οι εκρεμότητες, δεν αναφέρει όμως πουθενά στο διατακτικό της κάτι για το Μητρώο ή την Αθλητική Αναγνώριση.

Κατά συνέπεια, η ΕΕ της ΕΠΟ σύμφωνα με την εκτίμηση αυτήν έχει την δυνατότητα να ξαναεπικυρώσει ως έχει την βαθμολογία. Σε κάθε περίπτωση, εξελίξεις αναμένονται εντός των επόμενων ημερων, με άπαντες να περιμένουν την UEFA/FIFA για να πατήσουν πάνω σε μια δική τους τέτοια απάντηση στο αυτοδιοίκητο και να διατηρήσουν ως έχουν τα πράγματα.