Γεγονός η μεγάλη επιστροφή του «αρχιτέκτονα» Στάθη Καμαράκη

Στους Ικαρους Σερρών θα συνεχίσει την καριέρα του ο Στάθης Καμαράκης μετά το διαζύγιο με τον Αστέρα Καβάλας.

Ο πολύπειρος Σερραίος πρώην τεχνικός της Ξάνθης και του ΓΑΣ Κομοτηνή είπε το «ναι» στους Ίκαρους και θα αναλάβει ως Τεχνικός Σύμβουλος και προπονητής της ομάδας Παίδων. 

Η ανακοίνωση: «Ο αρχιτέκτονας του Σερραϊκού Μπάσκετ επιστρέφει στην ομάδα του ΓΣ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ ως Τεχνικός Σύμβουλος και Προπονητής της ομάδας ΠΑΙΔΩΝ. 

Ο προπονητής που συνέδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Σερραϊκού μπάσκετ με επιστέγασμα την μοναδική άνοδο Σερραϊκής ομάδας (μόνο με Σερραίους παίκτες) στην Α’ Εθνική το 1985. 

Ο Στάθης Καμαράκης διετέλεσε Καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε σχολεία των Σερρών και στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. ΣΕΡΡΩΝ διδάσκοντας Καλαθοσφαίριση. 

Στην πολύπειρη προπονητική του καριέρα του έχει σημειώσει Ανόδους ομάδων στη Β’ και Α2 Εθνική κατηγορία (ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ, ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ, BF ΞΑΝΘΗ, ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ). 

Κατέκτησε Πανελλήνιες νίκες σε πρωταθλήματα Εφήβων, Νεανίδων και Παίδων και Έξοδο στην Ευρώπη (ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ, ΑΟ ΣΕΡΡΩΝ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ). 

Έχει παρακολουθήσει και διδάξει σε αναρίθμητα σεμινάρια και Καμπ Μπάσκετ για νέους αθλητές, ενώ έχει εργαστεί και ως Ομοσπονδιακός προπονητής στο Αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ και με τη δουλειά του στα τμήματα υποδομών έχει αναδείξει παίκτες σε Εθνικές ομάδες (Παραμανίδης, Μακαράς, Τοπάλης, Γκιουζέλης, Τσάμης κλπ). 

Ο ΓΣ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ καλωσορίζει τον Στάθη Καμαράκη στην οικογένεια του, ευελπιστώντας να αποτελέσει νέα αφετηρία για την πρόοδο και εξέλιξη των νέων αθλητών του Σερραϊκού Μπάσκετ».