Volley League: Το σύστημα διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος με τη συμμετοχή του Άθλου Ορεστιάδας! Κάθε πόντος εφεξής θα μετράει

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ στη συνεδρίαση της 26ης Ιουλίου αποφάσισε το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος Volley League, στο οποίο θα λάβει μέρος και ο Αθλος Ορεστιάδας.

Η ουσία είναι ότι τα πλέι οφ θα διεξαθούν μεταξύ των πρώτων τεσσάρων ομάδων, οι ομάδες 5-6 θα παίξουν μεταξυ τους μάλλον αδιαφορα μπαράζ για το Βαλκανικό Κυπελλο ενώ οι τέσσερις τελευταίες θα παίξουν μίνι πρωταθλημα, κουβαλώντας όμως και τους βαθμούς της κανονικής περιόδου – οπότε πλέον κάθε πόντος θα μετράει.

Αναλυτικά:

Πρωτάθλημα Volley League 2022-23

Στην Α φάση θα αγωνιστούν οι 10 ομάδες. Θα γίνουν συνολικά 18 αγωνιστικές με το σύστημα ένας προς όλους. Οι 18 αγωνιστικές της Α φάσης θα είναι χωρισμένες σε δύο γύρους. Κάθε ομάδα θα δώσει συνολικά 18 αγώνες, 9 εντός έδρας, 9 εκτός έδρας.

Στην Β φάση οι ομάδες θα χωριστούν σε τρία γκρουπ ανάλογα με τη βαθμολογική τους θέση μετά την 18η αγωνιστική.
* Οι 4 πρώτες ομάδες θα παίξουν σε πλέι οφ. Τόσο οι ημιτελικοί (1-4) όσο και οι τελικοί (1-2) που θα κρίνουν τον πρωταθλητή θα παιχτούν στις 3 νίκες. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην έδρα της ομάδας με την υψηλότερη βαθμολογία και θα ακολουθήσουν εναλλάξ αναμετρήσεις στην έδρα κάθε ομάδας.
*Οι ομάδες που θα πλασαριστούν στην 5η και στην 6η θέση μετά την 18η αγωνιστική θα παίξουν μεταξύ τους για την 5η θέση που οδηγεί στο Βαλκανικό Κύπελλο ή υπό προϋποθέσεις στα Κύπελλα Ευρώπης.
*Οι ομάδες που θα πλασαριστούν στις θέσεις από 7η έως 10η θα παίξουν μεταξύ τους μίνι πρωτάθλημα. Θα μεταφέρουν τη βαθμολογία τους από την Α΄φάση. Οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα μείνουν στην κατηγορία και δύο θα υποβιβαστούν στην Pre League.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στην Σκύδρα τον Σεπτέμβριο. Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα. Το πρωτάθλημα Volley League 2022-23 θα αρχίσει 22 Οκτωβρίου 2022.