Super League 2: Αδειοδοτήθηκαν δέκα ομάδες, ανάμεσά τους ΑΕΛ, Βέροια και Πανσερραϊκός! Καμία ενημέρωση ως τώρα για την Ξάνθη

Δέκα συνολικά ομάδες της Super League 2 από τις 26 που κατέθεσαν τα χαρτιά τους και από τις 30 που βάσει προκήρυξης θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα, έχουν εξασφαλίσει ήδη πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Στην τελευταια ανακοινωση της ΕΕ αδειοδοτήθηκε μεταξύ άλλων η ΑΕΛ, ενώ μια ημέρα πριν αδειοδοτήθηκαν η Βέροια και ο Πανσερραϊκός. Αυτές είναι και οι μονες τρεις ομάδες του Βορρά που ήδη έχουν αδειοδοτηθεί, ενώ εχουν λάβει πιστοποιητικό και άλλες επτά ομάδες από τον Νότιο Ομιλο.

Η ΠΑΕ Ξάνθη που παραδοσιακά λάμβανε από τις πρώτες πιστοποιητικο από την ΕΕΑ, φέτος δεν έχει λάβει ακόμα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξακολουθεί ο φάκελός της να έχει ελλείψεις.

Παραδοσιακά η ΕΕΑ ανακοινωνει πρώτα τους φακελους που εγκρίνει ενώ παρασκηνιακά ζητά διορθώσεις ή να καλυφθούν τα κενά από τις ομάδες που έχουν ελλιπείς φακέλους. Προχωρά σε ανακοίνωση μη χορήγησης πιστοποιητικού μόνο όταν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια.

Με την περίπτωση της Ξάνθης είναι άγνωστο πότε και πως θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα (σημαντικότερο φέρεται να είναι η απουσία εγγυητικής ύψους 150.000 ευρώ), αλλά η ουσία είναι ότι το όνομα του ΑΟΞ απουσιάζει από τις πρώτες ανακοινώσεις.

Στη συνεδρίαση στις 20 Ιουλίου η πρώτη ομάδα της SL2 που πήρε πιστοποιητικό από την ΕΕΑ ήταν η ΠΑΕ Κισσαμικός (Χανιά)

Στη συνεδρίαση στις 21 Ιουλίου η δεύτερη ομάδα της SL2 που πήρε πιστοποιητικό από την ΕΕΑ ήταν ο ΟΦ Ιεράπετρας.

Στη συνεδρίαση στις 25 Ιουλίου δόθηκαν άλλα δύο πιστοποιητικά από την ΕΕΑ σε ομάδες της SL2 επίσης του Νοτίου Ομίλου και συγκεκριμένα στις ΠΑΕ ΓΣ Καλλιθέα και Κηφισιά.

Στη συνεδρίαση στις 26 Ιουλίου δόθηκαν άλλα τρία πιστοποιητικά από την ΕΕΑ, στην ΑΕΚ Β’ από τον Νότιο Ομιλο ενώ τα πρώτα πιστοποιητικά από Βορρά αφορούν Βέροια και Πανσερραϊκό.

Στη συνεδρίαση στις 27 Ιουλίου δόθηκαν άλλα τρία πιστοποιητικά από την ΕΕΑ, σε Ολυμπιακό Β’ και Απόλλωνα Σμύρνης από τον ΝότιΟ Όμιλο και στην ΑΕ Λάρισα από τον Βόρειο Όμιλο.

Ετσι έχουν αδειοδοτηθεί ως τώρα επτά από τις 13 ομάδες του Νοτίου Ομίλου (θα γίνουν 15 οταν αποφασιστει επίσημα ποιες θα ανέβουν από την Γ’ Εθνική) και τρεις από τις 13 ομάδες του Βορείου Ομιλου (επίσης θα γίνουν 15 όταν ξεμπερδέψουν τα ζητήματα με Αγροτικο Αστέρα – Πανδραμαϊκο αλλα και με Μακεδονικό – Κοζάνη).