ΕΠΣ Έβρου: Με μόλις οκτώ ομάδες θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα αν ισχύσει ο νόμος Αυγενάκη για το Μητρώο

Με μόλις οκτώ ομάδες θα μπορούσε να διεξαχθεί το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Έβρου αν και εφόσον ισχύσει ο νόμος Αυγενάκη, που δεν επιτρέπει από 1ης Αυγούστου την συμμετοχή σε επίσημους αγωνες ομάδων που δεν έχουν ενταχθεί στο Μητρώο της ΓΓΑ.

Αυτό έλεγε με παράπονο σε συνομιλητές του ο (εορτάζων) πρόεδρος της ΕΠΣ Εβρου Παντελής Χατζημαρινάκης, ο οποίος όλη μέρα δεχόταν τηλεφωνήματα για ευχές για την ονομαστική του γιορτή από πολλούς πδοοσφαιρικους παράγοντες απο όλη την Ελλάδα.

Ο Χατζημαρινάκης εξηγούσε ότι από τα 45 περίπου σωματεία της δύναμης της ΕΠΣ Έβρου τα 25 έχουν κάνει τα χαρτιά για το Μητρώο αλλά μόλις τα 12 έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία όπως απαιτεί η τελευταία τροπολογία του υφυπουργου Αθλητισμού.

Ωστόσο εξ αυτών των 12 σωματείων, τα δύο είναι γυναικεία και τα άλλα δύο ακαδημίες με συμμετοχή μόνο στο παιδικό πρωτάθλημα. Έτσι, σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου, ουσιαστικά δικαίωμα συμμετοχής στην ΕΠΣ Εβρου θα έχουν μόνον οκτώ ομάδες.

Τις τελευταιες ημέρες υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στις τάξεις των προέδρων των ΕΠΣ για αναστολή των τοπικών πρωταθλημάτων λόγω του νόμου Αυγενάκη και ήδη οι ΕΠΣ Σάμου, Αρτας αι Φωκίδας έχουν πάρει σύμφωνα με πληφοφορίες σχετικές αποφάσεις.

Εντονα έχουν αντιδράσει επίσης απειλώντας με λουκέτο οι ΕΠΣ της Κρήτης αλλά από την περιοχή μας και η ΕΠΣ Δράμας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πιθανότατα να ληφθεί κεντρική απόφαση από την ΕΠΟ για αναστολή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.