Η ποσότητα κατασχεμένων ναρκωτικών MDMA μόνο σε μια υπόθεση στον Έβρο δεν έχει εντοπιστεί σε πέντε χρόνια σ’ όλη την Ελλάδα

Στη φυλακή οδηγήθηκαν πέντε συλληφθέντες υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών που αποκάλυψε το τμήμα ασφαλείας Ορεστιάδας. Τα ναρκωτικά είχαν προορισμό την Τουρκία

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν πέντε άτομα τα οποία συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης και οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης. Πρόκειται για τρεις Τούρκους κι δύο Έλληνες, κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ορεστιάδας.

Όλα ξεκινήσαν αρκετό καιρό πριν, όταν αστυνομικοί της ασφάλειας Ορεστιάδας, είχαν μία πληροφορία ότι από την περιοχή θα γίνει διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι αστυνομικοί, σχεδίασαν την επιχείρηση, με στόχο να εντοπίσουν και να ναρκωτικά και να συλλάβουν τα άτομα που θα τα διακινούσαν.

Την Τρίτη από τα ξημερώματα ήταν σε επιφυλακή και όταν κρίθηκε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, πραγματοποίησαν έφοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν στην Ορεστιάδα τους δύο Τούρκους δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν ναρκωτικές ουσίες τις οποίες μεταφόρτωσαν στο χώρο αποσκευών Ι.Χ.Ε αυτοκίνητου, στο οποίο επέβαιναν οι δύο συνεργοί τους (ένας Τούρκος κι ένας Έλληνας), με τη βοήθεια του ενός εξ αυτών.

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου και του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου εντόπισαν και κατάσχεσαν:

• 20 κιλά και 580 γραμμάρια ναρκωτική ουσία «MDMA» σε βραχώδη και κρυσταλλική μορφή,
• 6 κιλά και 755 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη,
• 1 κιλό και 135 γραμμάρια προκαΐνη και
• 10 κιλά και 421 γραμμάρια άγνωστη ναρκωτική ουσία.

Στη συνέχεια συνελήφθη σε οικισμό του Έβρου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας ο δεύτερος Έλληνας, ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα συντόνιζε και οργάνωνε την παράνομη δράση της μεταφοράς των ανωτέρω ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον για τον έναν αλλοδαπό δράστη εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης ελληνικών δικαστικών αρχών για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Ο συγκεκριμένος, είχε μπει στην Ελλάδα, πιθανότατα με βάρκα από τον Έβρο παράνομα.
Οι δύο άλλοι Τούρκοι, είχαν έρθει νόμιμα, από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το σύνολο των ποσοτήτων των ναρκωτικών, θα μεταφέρονταν μέσω Έβρου στην Τουρκία.
Η ποσότητα MDMA που ξεπερνάει σε βάρος τα 20,5 κιλά, πέρα από τη μεγάλη της αξία (εκτιμήσεις κάνουν λόγο ακόμη και για 500.000 ευρώ στη χονδρική), είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει εντοπιστεί ίσως όλες τις εποχές στην Ελλάδα, ενώ συνολικά οι ποσότητες MDMA που έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν ξεπερνούν σε βάρος τα 15 κιλά.


Πηγή: https://www.thrakinea.gr/