Γ’ Εθνική: Παράταση στην αγωνία για Ορφέα Ξάνθης, Αλεξανδρούπολη FC και Άρη Αβάτου

Παράταση στην αγωνία για τις ομάδες του Ορφέα Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης και του Αρη Αβάτου καθώς δεν αναμένεται να λάβει καμία απόφαση για την υπόθεσή τους η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδιας.

Σε αυτήν την ΕΕ υπό την προεδρία του Τάκη Μπαλτάκου, δέκα μέρες μετά τον αρχικό προγραμματισμό και την αναβολή λόγω τηςς νόσησης του προέδρου της ΕΠΟ με κορονοϊό, αναμενόταν να δοθεί λύση στην καυτή πατάτα που έχει προκύψει τόσο μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου στον 1ο Ομιλο όσο και με την απόφαση του CAS για τιν 2ο Ομιλο.

Αναφορικά με τον 2ο Ομιλο ήδη η ΕΠΟ έχει ζητήσει διευκρινίσεις από το CAS. Αναφορικά με τον 1ο Ομιλο έχει ζητήσει σύσταση από την Επιτροπή Ελεγχου και Συμμόρφωσης υπό την προεδρία αρεοπαγίτη σχετικά με το τι πρέπει να γίνει σε αυτήν την υπόθεση και πώς να εφαρμοστεί η απόφαση, η οποία προκαλεί σειρά παρενεργειών.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ταυτόχρονα έχει σταλεί εκ νεου η υπόθεση και στο Διαιτητικό Δικαστήριο για ερμηνεία της απόφασής του, που έρχεται σε αντίθεση με παλαιότερη απόφαση του ίδιου Διαιτητικού Δικαστηρίου προκαλώντας μιαν εύλογη αντίθεση.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν από την ΕΠΟ, πριν λίγους μήνες το Διαιτητικό υποστήριξε ότι το καταστατικό της ΕΠΟ υπερτερεί του νόμου λόγω του αυτοδιοίκητου και έδωσε μέχρι και δικαίωμα ψήφου σε ομάδες που δεν είχαν εγγραφεί στο Μητρώο της ΓΓΑ ενώ τώρα εμφανίζεται να λέει ότι ο νόμος υπερτερεί και στερεί το δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες των ομάδων που δεν διέθεταν έγκαιρα πέρυσι αθλητική αναγνώριση.

Μέχρι να υπάρξει η κατάλληλη ερμηνεία από τους δικαστές, η όποια απόφαση από την ΕΕ της ΕΠΟ παίρνει αναβολή – με άμεση συνέπεια φυσικά να παίρνει παράταση και το ξεκαθάρισμα της κατάστασης αναφορικά με το σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται τη νέα χρονιά ο Ορφέας Ξάνθης (που δικαιώθηκε στο Διαιτητικό), η Αλεξανδρούπολη (που συμπαρασύρεται πιθανά από την δικαστική νίκη του Ορφέα Ξάνθης), ο Αρης Αβατου (που κινδυνεύει με υποβιβασμό αν εφαρμοστεί η απόφαση) και φυσικά οι ομάδε του Αγροτικού Αστέρα (που μπορεί να συμμετασχει από την SL2 μέχρι το… τοπικό), ο Πανδραμαϊκός, ο Θερμαϊκός Θέρμης και ο Εθνικός Σοχού.