Επιστολή Χλωρού και Γελαδάρη προς Αυγενάκη: «Πρόκληση η χρηματοδότηση από το στοίχημα ΠΑΕ όπως η Καβάλα»

Με επιστολή τους προς τον υφυπουργο Αθλητισμού 24 πρώην ποδοσφαιριστές ζητουν “να μην δοθούν στις ομάδες που έχουν χρέη χρήματα από το στοίχημα”.

Αναμεσα τους και ο πρωην παικτης του Πανθρακικού Γιάννης Χλωρος αλλά και ο πρωην της Ξάνθης Δημήτρης Γελαδαρης, που αμφότεροι αναφερονται σε χρέη της παλιάς ΠΑΕ Καβάλα.

Την επιστολή έχει συνταξει ο δικηγορος τους Γιαννης Παναγοπουλος, που έχει ως εξής:

ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ – ΑΠΟΔΟΣΗΣ
ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
1.Του Γεωργίου ΣΟΥΛΟΓΑΝΗ,
2.Του Ιωάννη ΧΛΩΡΟΥ,

3.Του Δημητρίου ΓΕΛΑΔΑΡΗ,
4.Του Θεοδώρου ΠΑΚΑΛΤΣΗ,
5.Του Κρις ΚΑΛΑΓΚΑΝΗ,
6.Του Ευθυμίου ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ,
7.Του Αθανασίου ΜΠΕΚΙΟΥ,
8.Του Σερτζιαν ΤΣΕΡΟΒΙΤΣ,
9.Του Ευστρατίου ΓΚΑΡΟΖΗ,
10.Του Marcelo PENTA,
11.Του Ευσταθίου ΡΟΚΑ,
12.Του Αθανασίου ΠΙΝΔΩΝΗ,
13.Του Γεωργίου ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ,
14.Του Φωτίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ,
15.Του Μιλτιάδη ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ,
16.Του Αντρέα ΧΟΥΣΑ,
17.Του Vedran MURATOVIC,
18.Του Αντωνίου ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ,
19.Του Κωνσταντίνου ΤΑΒΛΑΔΩΡΑΚΗ,
20.Του Κωνσταντίνου ΚΩΤΤΗ,
21.Του Jean Dennis WANGA,
22.Του Γεωργίου ΚΟΚΟΒΑ,
23.Του Νικολάου ΓΚΟΛΙΑ,
24.Του Οργκεσι ΣΟΥΛΤΣΕ,
όλων πρώην επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, μελών της ΚΕΠ, κατοίκων για τις επιδόσεις, Φαβιέρου 47 Αθήνα
Κύριε Υφυπουργέ,
Σε συνέχεια προηγούμενων προτάσεων της “ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ-ΚΕΠ” για την νομοθετική ικανοποίηση των απαιτήσεων μας από ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ διαιτητικές αποφάσεις των οργάνων της ΕΠΟ, μέσω θεσμοθέτησης καταβολής μέρους από τα έσοδα των ΠΑΕ από το ποσοστό της φορολόγησης του Στοιχήματος, επανερχόμαστε για να σας θέσουμε το δίκαιο αίτημα μας, εν όψει της νέας εκταμίευσης της σχετικής ειδικής χρηματοδότησης προς τις ΠΑΕ.
Θεωρούμε οτι θα είναι εντελώς άδικη, άνιση κι αντισυνταγματική η μεταχείριση μας ως Ελλήνων εργαζομένων πολιτών απέναντι στους πρώην εργοδότες μας που είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, καθώς για δεύτερη φορά θα τις χρηματοδοτήσετε, ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΤΕΤΕ ΩΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ, την προηγούμενη ολοσχερή εξόφληση των χρεών τους προς πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστές τους και  το Δημόσιο , όπως έχουν βεβαιωθεί από διαιτητικές και δικαστικές αποφάσεις.
Αποτελεί πρόκληση η χρηματοδότηση ΠΑΕ, όπως η ΚΑΒΑΛΑ,ο ιδιοκτήτης της οποίας μόλις πριν λίγες ημέρες προανήγγειλε την αποχώρηση του και την διάλυση της, ή όπως ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ που αμέσως μετά τον υποβιβασμό του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο,”φρόντισε” να πάρει πίσω την εγγυητική επιστολή του, μέσω εικονικών αποφάσεων, ή όπως η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ που επιστρέφει εκ νέου στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, χωρίς να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις ούτε της προηγούμενης ΠΑΕ, τόσο προς τους πρώην ποδοσφαιριστές της, όσο και προς το Δημόσιο (με ανεκτελεστη ακόμα απόφαση της ΕΕΑ περί επιβολής προστίμου εις βάρος της προηγούμενης ΠΑΕ!), ή όπως η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ που επιστρέφει μετά τον καταδολιευτικο για πολλοστή φορά υποβιβασμό της, πάλι με νέο ΑΦΜ ή η ΠΑΕ ΗΡΟΔΟΤΟΣ που παρότι είχε την τύχη πέρυσι με την επιστροφή της στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο,να εισπράξει την περσινή χρηματοδότηση από το Στοίχημα, πάλι άφησε ανεκτελεστες τις αποφάσεις του παλιού ΤΑΠ ή η ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ που για πολλοστή φορά υποβιβάζεται εκουσίως!
ΕΠΕΙΔΗ οι 5 πρώτοι εξ ημών κινδυνεύουμε να ΑΠΩΛΕΣΟΥΜΕ για πάντα τα επιδικασθεντα αναγνωρισθεντα δεδουλευμενα μας, καθώς αφενός μεν η ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ ουσιαστικά δεν υπάρχει, αφετέρου δε ο απερχόμενος ιδιοκτήτης της, προσπαθεί και να εισπράξει το ποσοστό από το Στοίχημα, και να πάρει πίσω την εγγυητική επιστολή της από την ΕΕΑ!
ΕΠΕΙΔΗ οι 6ος-7ος-8ος εξ ημών δεν προλαβαμε να ικανοποιηθούμε από την εγγυητική επιστολή της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ που κατέπεσε υπέρ άλλων δανειστών με περίεργες αποφασεις και επίσης κινδυνεύουμε να ΑΠΩΛΕΣΟΥΜΕ τα κεκτημένα περιουσιακά δικαιώματα μας,την στιγμή που η αυτοδικαίως λυθεισα ΠΑΕ θα εισπράξει και νέο ποσοστό από το στοίχημα!
ΕΠΕΙΔΗ οι 9ος και 10ος εξ ημών έχουμε ήδη εκκρεμή αίτηση μας κατά της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ενώπιον της ΕΕΑ,η οποία όμως αν δεν γίνει δεκτή, εμείς θα χάσουμε τα δεδουλευμενα μας και η ΠΑΕ θα αποκομίσει επιπλέον κέρδη, παρότι υποβιβασθηκε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, από το ποσοστό του στοιχήματος αλλά και την μη πληρωμή του προστίμου των 50.000€ στο Δημόσιο!
ΕΠΕΙΔΗ οι 11ος έως και 16ος , παρότι έχουμε δικαιωθεί από το ΔΔΠ και την ΕΕΑ πριν υποβιβασθει καταδολιευτικα η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, κινδυνεύουμε να μην εκτελέσουμε τις αποφάσεις μας, καθώς η νέα ΠΑΕ έχει άλλο ΑΦΜ και η ΕΕΑ πλέον δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις του ΔΔΠ,με αποτέλεσμα η ΠΑΕ να εισπράξει και το ποσοστό από το Στοίχημα, χωρίς να μας εξοφλήσει!
ΕΠΕΙΔΗ ο 17ος εξ ημών , παρότι έχω δικαιωθεί απέναντι στην ΠΑΕ ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ,δεν μπορώ να εκτελέσω την απόφαση μου, λόγω του ο,τι η ΕΕΑ δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις της ΠΕΕΟΔ και του ΔΔΠ.
ΕΠΕΙΔΗ οι 18ος-19ος και 20ος εξ ημών έχουμε εκκρεμή αίτηση κατάπτωσης ενώπιον της ΕΕΑ, κατά της ΠΑΕ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, εξακολουθούμε να είμαστε απλήρωτοι, παρότι η ΠΑΕ εισέπραξε και την προηγούμενη χρηματοδότηση και ετοιμάζεται να εισπράξει και την νέα, χωρίς να μας εγγυάται τίποτα.
ΕΠΕΙΔΗ οι 21ος και 22ος εξ ημών έχουμε εκκρεμή αίτηση κατάπτωσης ενώπιον της ΕΕΑ( με αμφίβολη εξέλιξη λόγω του γνωστού τρυκ των εικονικών αποφάσεων), κατά της ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ που ήδη έχει υποβιβασθει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τελεί υπό αυτοδίκαιη λύση κι εκκαθάριση και είναι υποψήφια να εισπράξει τα χρήματα από το Στοίχημα.
ΕΠΕΙΔΗ οι 23ος και 24ος εξ ημών έχουμε απαιτήσεις από αποφάσεις της ΠΕΕΟΔ κατά της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ η οποία μπορεί να εισπράξει το ποσοστό από το Στοίχημα και να μην δηλώσει συμμετοχή λόγω χρεών, όπως και πολλές άλλες ΠΑΕ της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας των Χρεών και των Χειραγωγημενων Αγώνων SUPER LEAGUE 2!
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας       
ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ.       
Αθήνα 18.7.2022
Ο Νομικός Σύμβουλος της ΚΕΠ
Γεώργιος ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Υ.Γ. Εξυπακουεται οτι άμεσα η ΚΕΠ θέτει στην διάθεση σας τις ανεκτελεστες αποφάσεις των μελών μας.