Conference League: Προκρίθηκε με πεντάρα μπροστά στους Θρακιώτες φίλους του ο Άρης κόντρα στη Γκόμελ

Με το ενάμισι πόδι στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League είναι από απόψε (21/7) ο Αρης μετά το 5-1 που κέρδισε στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων και πλέον για να αποκλειστεί θα πρέπει να μην… κατέβει στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας, η οποία θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών ξανά στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τυπικά γηπεδούχους τους Λευκιρώσους.

Οι Λευκορώσοι αιφνιδίασαν και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 11′ με την κεφαλιά του Αφι σε στημένη φάση και ενώ η μπάλα βρήκε στον Φαμπιάνο και άλλαξε πορεία, κάτι που ξεγέλασε τον Κουέστα για το 0-1.

Ο Άρης ισοφάρισε άμεσα με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (οριζόντιο δοκάρι και η μπάλα έσκασε πολύ μέσα από τη γραμμή) του Γκρέι στο 15′, ο οποίος κέριδσε ο Πάλμα με ατομική ενέργεια.

Οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν άμεσα το 2-1 με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ιτούρμπε, ενώ στο 31′ βρήκαν και τρίτο γκολ με τον Καμάτσο, ύστερα από πανέξυπνη κάθετη του Πάλμα.

Ο χορός των τερμάτων συνεχίστηκε και στο β’ μέρος με τον Πάλμα να γράφει το 4-1 με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Γκρέι μετά από τραγικό λάθος του αντίπαλου γκολκίπερ και εκμεταλλευόμενος της ασίστ του Πάλμα.

Ο 5-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο Άρης πήρε ουσιαστικά από το πρώτο παιχνίδι το εισιτήριο της πρόκρισης.